GRADOVI

Tokom leta rekonstrukcija više ulica u centru Beograda. Pripremite se za gužve

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će tokom leta početi rekonstrukcija više ulica u Beogradu, a prva u nizu je Svetogorska.

Ilustracija, Foto: lobi-info.rs

U njoj će putari početi sa radovima 10. jula.

Po završetku Svetogorske, Vesić ističe da će početi obnova donjeg dela Takovske, od Ulice 27. marta do Jaše Prodanovića, a koja će biti završena pre početka nove školske godine, 3. septembra.

„Rekonstrukciju velikih ulica pokušavamo da radimo tokom letnjih meseci kada ima manje saobraćaja, kada jedan deo Beograđana odlazi na odmore, kada škole ne rade“,naglašava Vesić za TV „Pink“.

Najavio je i da će 20. jula početi rekonstrukcija ulice Kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra Karađorđevića do Makenzijeve.

U petak 6. juna će, kaže Vesić, biti pušten u saobraćaj Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, što je, ističe, čak 22 dana ranije nego što je bilo planirano.

„Radovi su i u Bulevaru Oslobođenja, a biće gotovi do 1. septembra, odnosno do početka školske godine„, podvukao je Vesić.

Istakao je da je sinoć u saobraćaj pušten Smederevski put, koji prolazi od centra Grocke do Smedereva, gde je, naime, u petak bujica odnela most, te je saobraćaj bio obustavljen.

„Od noćas automobili mogu da koriste direktnu vezu od centra Gorcke do Smedereva, a sada krećemo u projektovanje izgradnje mosta kako bismo što pre dobili novi most“, ukazao je Vesić.

Najavio je da će u petak u Direkciji za građevinsko zemljište biti potpisana odluka o izboru za najpovoljnijeg izvođača za rekonstrukciju Trga Republike, a 15. jula, kaže, biće izdata građevinska dozvola.

„Radovi na Trgu Republike počinju u prvoj nedelji avgusta“, navodi Vesić.

Govoreći o radovima koji su predviđeni projektom „Beograd na vodi“, Vesić ističe da će izgled tog dela grada biti potpuno izmenjen, jer će Glavna železnička stanica postati Muzej istorije Srbije, sa akcentom na srednjovekovnu Srbiju, u delu gde se danas nalaze perioni biće urađena art galerija, a od novembra počinje i rekonstrukcija Savskog trga.

„Arta galerija i Savski trg biće urađeni od novca preduzeća „Beograd na vodi“. Savski trg biće uređen kao kružni trg, oko kojeg će kružiti tramvaji, a u centru trga nalaziće se spomenik Stefanu Nemanji, koji će biti postavljen 28. juna sledeće godine“, kaže Vesić.

Do kraja godine, najavljuje on, počeće izgradnja centralnog parka Beograda na vodi, koji će se prostirati na dva hektara i koji će biti, kaže, najveći i najlepši beogradski park.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar