GRADOVI

U Beogradu od danas novogodišnja rasveta

Nakon što su ekipe Javnog preduzeća „Javno osvetljenje“ postavile dekoraciju na 81 lokaciji, u Beogradu će danas biti uključena novogodišnja rasveta, saopštio je Beoinfo.
Ilustracija, Jutarnji GLASnik/ Foto/ Screenshot

„Večeras će Beograd zasijati u punom sjaju i tako spremno dočekati novogodišnje praznike. Spremamo spektakularni doček Nove godine i očekujemo još veći broj turista nego prošle godine, zbog čega nam je važno da grad bude lepo ukrašen“, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je istakao da je rasveta postavljena na skoro 30 novih lokacija, koje prošle godine nisu bile ukrašene, a sredinom novembra počeće postavljanje rasvete po opštinama van centra.

Mali kaže i da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, tako da će biti potrošeno 60 odsto manje struje nego prošle godine.

Prema njegovim rečima, prošle godine je za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zarađen 21 milion evra, a sada se očekuje još veća zarada.

Mali je precizirao da će programi u okviru “Beogradske zime” početi 1. decembra i održavaće se svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a od 15. decembra programi će se održavati svakog dana, preneo je Beoinfo.

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar