GRADOVI

Vesela družina: Počasni član Nezavisnog sindikata policije – narkoman i izvršilac više krivičnih delа

Da nije zabrinjavajuće, bilo bi za smejanje. Stanje u našem društvu, našoj državi i na žalost, našoj policiji (još uvek smo sigurni ne celoj), najbolje opisuje vest koju smo dobili od Policijskog sindikalnog pokreta.

Njihov tekst o jednom hapšenju, jednoj legitimaciji i jednom sindikatu vam prenosimo u celini:

„POČASNE LEGITIMACIJE“ PONOVO JURE DRUMOVIMA
Ilustracija: Sutarnji GLASnik

NEGOTIN – Prekjuče, 09.04.2018.g, P.D. iz Majdanpeka je – upravljajući svojim vozilom pod dejstvom raznih narkotika (metadon, spid i sijaset drugih opijata) opštinskim putem na relaciji Negotin-Samarinovac – krećući se neprilagođenom brzinom, izazvao saobraćajnu nezgodu sletanjem sa puta. Na svu sreću povređenih lica ovom prilikom nije bilo… Naravno tom licu (vozaču) određena je mera zadržavanja do 12 sati u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, a shodno počinjenom prekršaju.

Daljom proverom tog lica dolazi se do saznanja da je u dosadašnjem periodu evidentiran kao izvršilac više (desetak) „šarenolikih“ krivičnih dela, što iz oblasti saobraćaja, što dela imovinskog karaktera, što sa elementima nasilja i siledžijstva. Počinjena dela datiraju od pre dve decenije pa se „razvlače“ sve do skorijeg perioda.

Međutim, ono što zavređuje posebnu pažnju tek sledi…

Izvršenim uviđajem na licu mesta, unutar vozila uočava se više „iskorišćenih“ igli i špriceva, a pronalazi se takođe i jedna tzv. „Legitimacija počasnog člana Nezavisnog sindikata policije“ sa fotografijom, imenom i prezimenom kao i jedinstvenim matičnim brojem tog lica.

Dakle, nameću se sasvim logična pitanja:

– ČIME JE LICE SA TAKVOM PROŠLOŠĆU I TAKVOG KARAKTERA „ZASLUŽILO“ ZVANjE POČASNOG ČLANA JEDNOG OD „POLICIJSKIH“ SINDIKATA?

– I KO MU JE I U KAKVE SVRHE UOPŠTE PA IZDAO TAKVU LEGITIMACIJU NALIK NA SLUŽBENE LEGITIMACIJE SA ZNAČKOM PRIPADNIKA MUP?

Daljom analizom koju su u međuvremenu aktivisti Policijskog sindikalnog pokreta preduzeli, otkriveno je sledeće:

– U ranijem periodu (tokom 2015-e godine), po podacima dostupnim na internetu, objavljeno je više novinskih članaka koji su već samim naslovom ukazivali na ovakve pojave i eventualne zloupotrebe takvih legitimacija. U nekim od tih članaka nalazi se i izjava predsednika te sindikalne organizacije NSP, gde isti objašnjava svrhu tih legitimacija kao i to da je navodno „počasni član“ dužan da prethodno dostavi potvrdu da nije osuđivan i da se protivu njega ne vodi kakav sudski postupak.
S tim u vezi PSP postavlja pitanje:

– KO JE ONDA, U KONKRETNOM SLUČAJU, OVOM LICU IZDAO TAKVU POTVRDU? Ako mu je uopšte i izdata…

Kako god, pitanja se nameću jedna za drugim i sva ukazuju (odgovorima) u jednom smeru.

U međuvremenu, MI ukazujemo da mahanje takvim i kojekakvim drugim legitimacijama i značkama „počasnih članova“ (koliko god da ih ima), ne prolazi kod Negotinskih policajaca koji svoj posao obavljaju časno, pošteno i po zakonu…

I postavljamo direktno pitanje:

– HOĆE LI IKO DOĆI PO OVU „LEGITIMACIJU“?

U Negotinu, 11.04.2018.god.

PSP info

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

One Reply to “Vesela družina: Počasni član Nezavisnog sindikata policije – narkoman i izvršilac više krivičnih delа

  1. Nije ovo bilo koji sindikat. Ovo je reprezentativni sindikat policije. Jedini koji pregovara sa MUPom i rukovodiocima u policiji. Ovaj sindikat je, za neupućene, sastavljen od samij policijskih starešina i kancelarijskih radnika u MUPu. Ogroman novac u igri, strašne pronevere, falsifikovanja, prevare, ali je trenutno jedini „režimski“ pa se ništa ne preduzima. Takođe, upravo ovaj sindikat, najviše šteti kako samim policajcima tako i njihovom ugledu u društvu.

Ostavite komentar