HRONIKA VESTI

Badžin sin osumnjičen za pljačku kuće Saše Popovića

Badžin sin osumnjičen za pljačku kuće Saše Popovića

Vojislav Stojičić (38) priveden zbog sumnje da je u martu ove iz kuće direktora „Grand produkcije” odneo sef sa nakitom vrednim 100.000 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Vojislava Stojičića (38), zbog sumnje da je u martu ove godine, opljačkao kuću Saše Popovića, direktora „Grand produkcije”.

Stojičić se tereti da je iz kuće Popovića ukrao metalni sef u kome se nalazila veća količina zlatnog nakita i skupoceni satovi, u vrednosti od oko 100.000 evra. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopšteno je iz MUP-a.

Vojislav Stojičić je sin pokojnog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je ubijen u Beogradu 11. aprila 1997. godine u restoranu „Mama mija” i to u prisustvu sina.

Kuća Saše Popovića

Kuća Saše Popovića opljačkana je početkom marta ove godine, a iz nje je odneto čak 100.000 evra. U ukradenom metalnom sefu bili su pet lančića od belog i žutog zlata, osam ili devet zlatnih dukata, brilijanti, privesci, osam „roleksa”. Takođe je nestao i pištolj, za koji je postojala uredna dozvola i kutije metaka.

Pretpostavljalo se da je kuća Popovića bila tipovana, jer su lopovi tačno znali da ukućani neće biti tu. Tokom uviđaja, policija je pronašla biološke tragove koji su sada doveli do otkrivanja osumnjičenog.

Vojislav Stojičić je odranije poznat po kriminalnim delima. On je 2002. godine bio osuđen na osam meseci uslovne kazne zbog nelegalnog posedovanja pištolja CZ-99 i okvira sa 14 metaka. Poslednji put u javnosti se čulo za ovog osumnjičenog u decembru 2010. neposredno pošto je pokušao da opljačka kuću u Užičkoj 19 na Dedinju, sa još jednim saučesnikom. Zatim je sklopio sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, kojim je bilo predviđeno da za godinu i po dana zatvora prizna da je pokušao da izvrši pljačku i da je neovlašćeno držao drogu.

Tužilaštvo je odustalo od ostalih optužbi protiv Stojičića iz optužnice od marta 2011. godine, kojom ga je teretilo da je s Dragim Mugošom izvršio 23 krađe na teritoriji Beograda.

Sud je usvojio i sporazum o priznanju krivice između Mugoše i tužilaštva, prema kojem je on za četiri godine zatvora priznao više pljački kuća i vila na Dedinju i Senjaku. Devedesetih godina, u vreme dok je njegov otac bio na čelu srpske policije, družio se s Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Izvor: Politika Foto:Printscreen

Ostavite komentar