HRONIKA VESTI

Beogradski front odmah ukazao, Narodna skupština tek sad raspravlja o sumnjama da je Babić vozio auto

Beogradski front odmah ukazao, Narodna skupština tek sad raspravlja o sumnjama da je Babić vozio auto

Nemanja Petrović
Beogradski front

Nakon što je Nemanja Petrović predsednik Beogradskog fronta odmah posle nesreće u Jutarnjem Glasniku izneo osnove za sumnju da je vozač koji je izazvao udes na naplatnoj rampi kod Doljevca zapravo Zoran Babić, visoki funkcioner SNS i direktor Koridora Srbije tek danas se oglasio i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija.

Vukadinović:
Ministar da kaže kojom brzinom se kretalo vozilo Zorana Babića

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe „Nova Srbija – Pokret za spas Srbije“ zatražio je od ministra Nebojše Stefanovića da saopšti kojom brzinom se kretao automobil Koridora Srbije u trenutku saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca, kao i kako su u medije dospele fotografije sastanaka predstavnika opozicije sa stranim diplomatama.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Vukadinović je rekao da se u prvom slučaju očigledno pokušava minimalizovanje incidenta sa smrtnim ishodom, u kojem je učestvovao direktor Koridora i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, i da je ceo slučaj obavijen velom misterije, što ne bi smelo da se dešava.

„Nije ovde reč o tabloidnom lešinarenju, već o legitimnom interesovanju javnosti o incidentu u kojem je učestvovao predstavnik vlasti. Kojom brzinom je išlo vozilo i kako je moguće da je to predstavljeno kao incident u kojem su se kretali 50 kilometra na sat? Išlo se na umanjivanje, kao da to vozilo nije bilo akter nesreće u kojoj je jedna osoba poginula a druga teško povređena. To je pitanje od javnog interesa“, rekao je Vukadinović.

Putevi Srbije odbili da N1 dostave snimke udesa


Po pitanju fotografija koje su se pojavile u nekim tabloidima, Vukadinović je rekao da mu je jasno da postoje službe koje prate aktivnosti diplomata, ali da je skandalozno to što takve fotografije izlaze u javnost, tim pre što su praćene pretećim komentarima predstavnicima opozicije.

Vukadinović je naveo da se ne radi o bizarnom incidentu iz tabloidne prakse, jer je očigledno da ih nije slikao paparaco, već da je neko iz tajnih službi dostavio fotografije u javnost sa ciljem klevetnja opozicije, zaboravljajući da su se te iste diplomate viđale i sa predstavnicima SNS dok nisu bili na vlasti i da se gotovo svakodnevno sastaju sa predstavnicima sadašnje vlasti u Vladi i drugim državnim institucijama.

„Zajednički imenitelj te dve stvari je ozbiljna sumnja da postoji uplitanje osetljivih institucija ove zemlje u dnevno političku arenu. Važne institucije saučestvuju u kampanji vladajuće stranke i ne služe onome čemu bi trebalo po zakonu, nego borbi protiv opozicije koja se označava kao neprijatelj…To je ono što brine a ne šta je bilo na meniju prilikom nekog susreta“, rekao je Vukadinović.

On je ponovio ocenu da je parlament Srbije izgubio svoju osnovnu funkciju i da opozicija ne treba da učestvuje u toj simulaciji demokratije, iako je dodao da ne isključuje mogućnost da će se pojaviti u sali ako se bude raspravljalo o nekoj važnoj temi, poput Kosova ili promene Ustava, ili ako nađe za shodno da odgovori na neku od brojnih prozivki predstavnika vlasti.

„Bojkot je legitimna forma parlamentarne borbe praktikovana tokom godina. Ta praksa nosi rizike za one koji za njom posežu ali nema sumnje da u ovom obliku skupština ne obavlja svoju funkciju i da je sada samo pitanje kako ćemo na to reagovati. Ja mislim da ako se nastavi sa ovakvom praksom, opozicija neće učestvovati u plenumu, ali su drugo forme moguće. Jedna od tih formi je i institucija poslaničkih pitanja“, rekao je Vukadinović.

Izvor:N1 Foto:Screenshot

Ostavite komentar