HRONIKA VESTI

Detalji o likvidaciji advokata koji je branio ARKANOVOG ubicu- Hladnokrvno ubijen pred sinom i ćerkom

HITAC U GLAVU KROZ PROZOR „MERCEDESA“ Hladnokrvno ubijen pred sinom i ćerkom.

Detalji likvidacije i buran život advokata koji je branio Arkanovog ubicu i NAJVEĆE MAFIJAŠE JUŽNE AFRIKE

Ubica je prišao luksuznom „mercedesu“ u kom se nalazio advokat Pit Mihalik (50) i ispalio hitac u njega kroz prozor! Ubistvo advokata iz Južne Afrike, koji je inače branio i Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, likvidiran je ispred škole u koju je vodio svoju decu. Hladnokrvno je ubijen pred sinom i ćerkom.

Nekoliko sati kasnije uhapšena je jedna osoba osumnjičena da je povezana sa ovim zločinom.

Kako je rekao izvor za lokalne medije, u likvidaciji advokata povređen je i njegov osmogodišnji sin koji se nalazio sa njim u automobilu. Njegova ćerka, srećom, nije povređena.

Izvori su rekli da je Mihalik imao telohranitelje, ali da nisu stigli da odreaguju i da ga zaštite.

– Ubica je samo prišao njegovom automobilu i izrešetao ga kroz prozor. Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mesta, ali lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt – rekao je izvor.

Na prozoru „mercedesa“ ostala je rupa od jednog metka. Nakon pucnjave automobil je ostao na ulici, a njegova deca izašla su iz vozila.

Jedan svedok likvidacije rekao je da je čuo dva hica i video srebrni automobil koji je nakon toga brzo pobegao sa lica mesta.

– Jedan muškarac je bio u tim kolima, a drugi je dotrčao do automobila. Čim je ušao unutra dodali su gas i pobegli odavde – rekao je muškarac koji je prisustvovao zločinu.

Pucnji iz srebrnog auta, povređen i žrtvin osmogodišnji sin

Policija je nakon likvidacije ušla u školu i svu decu izvela napolje kako bi otišli kućama.

– Detektivi i forenzičari pretražuju mesto zločina u potrazi za tragovima. Ubistvo se dogodilo u 7.35 jutros – rekao je medijima Sergent Reksana, portparol lokalne policije.

On je dodao da je muškarac star 50 godina „upucan u glavu“ dok je bio u svom vozilu.

– Osumnjičeni je pobegao sa lica mesta u srebrnom „polu“. Žrtvin osmogodišnji sin povređen je u pucnjavi i hitno je odvezen u bolnicu – rekao je portparol i zamolio sve koji imaju informaciju o likvidaciji da se jave policiji.

– Sve se odigralo u sekundi, tako brzo da nismo bili ni svesni šta se dogodilo. Čini mi se da je pištolj bio srebrne boje, prosto je blesnuo, i više je ličio na nekakvu igračku. Ubica je u rukama imao i akten-tašnu u koju je tutnuo oružje, seo u metalik „polo“ i odjurio… Strašno, strašno… Shvatili smo šta je kad smo čuli dva pucnja i devojčicu kako vrišti iz kola – ispričala je žena očevidac, koja se zatekla u blizini u trenutku surove likvidacije.

Likvidiran advokat koji je branio ARKANOVOG ubicu i najveće MAFIJAŠE JUŽNE AFRIKE -VIDEO
Branio najveće kriminalce Johanesburga

Mihalik je bio poznat po tome što je zastupao neke od najpoznatijih kriminalaca iz Johanesburga. Između ostalog branio je i Džejsona Roda, biznismena koji je optužen da je ubio svoju suprugu 2017. godine.

Isto tako zastupao je i Dobrosava Gavrića, osuđenog na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana.

Njegova likvidacija povezuje se i sa ubistvom advokata Nurudina Hasana koji je takođe radio na slučaju Gavrića.

Podsetimo, Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011.

Tamošnje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji, čemu je umnogome doprineo i ubijeni advokat.

Advokatov otac: Ubistvo ima veze sa njegovim slučajevima

Otac ubijenog advokata, Janos, rekao je za lokalne medije:

– Pit je zastupao mnoge gangstere. Mislim da ubistvo ima neke veze sa tim.

On je dodao da je sa sinom poslednji put pričao pre mesec dana i da se radovao što će ga videti sledećeg meseca na njegov rođendan.

Advokat Vilijam But rekao je da je skrhan vešću da je Mihalik mrtav.

– Skrhan sam bolom. Poznavao sam ga godinama. Ovo je jako tužno, posebno zbog njegove dece – rekao je on.

Advokatova žena se ubila, bio je samohrani otac

Kako pišu tamošnji mediji, on je jutros vozio svoje dvoje dece u privatnu školu, udaljenu samo nekoliko minuta od svoje kuće u elitnom delu grada. Decu je odgajao sam pošto mu se žena pre nekoliko godina ubila.

Izvor: Blic  Foto: Screenshot

Ostavite komentar