HRONIKA VAŠ STAV VIDEO GLASNIK

EKSKLUZIVNO VIDEO:Bratanac Olivera Ivanovića-Šta je politički korektno, a šta nije u danu kada je ubijen Oliver Ivanović?

Porodica Ivanović traži istinu: Ko je i zašto ubio Olivera?

Dve strane pogleda na dan kad je ubijen Oliver Ivanović

Šta je politički korektno, a šta nije?

Milena Popović, žena sa kojom Oliver Ivanović ima sina Bogdana sa vrhom vlasti obeležila je dan kada je ubijen Oliver Ivanović u hramu Svetog Save. Kako je izjavila ona ne želi da se pridruži skupu koji će u 18 časova početi ispred Filozofskog fakulteta u organizaciji protesta „Jedan od pet miliona“ koji će okupiti građane sa željom da se dostojanstveno obeleži godišnjica smatrajući da je to „politizacija tragedije“.

Nasuprot ovom mišljenju, veliki broj građana  koji su se potvrdili dolazak i odazvali se pozivu organizatora da dođu sa svećama, kojima će se priključiti i aktivisti Lokalnog fronta koji su iz Kraljeva peške došli do Beograda kako bi prisustvovali  obeležavanju ovog dana, kao i porodica Ivanović ne smatraju da je ovaj skup „politizacija tragedije“.

Oliver i Aleksandar Ivanović

Oliverov bratanac Aleksandar Ivanović rekao je ekskluzivno za Jutarnji GLASnik sve što mu „leži na duši“ o ubistvu Olivera Ivanovića i potvrdio je dolazak na protest.

„Važno nam je da se ne zaboravi i da se sazna ko je i zbog čega odlučio da mu oduzme život“, rekao je Aleksandar Ivanović, Oliverov bratanac.

Ekskluzivni intervju Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića
Hram Svetog Save

Danas, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića u Hramu Svetog Save na Vračaru sveće u 8.15 sati zapalila supruga Milena Popović Ivanović sa sinom Bogdanom.

Paljenjem sveća počast su odali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef Kancelarije za KIM Marko Đurić, ministar odbrane Aleksandar Vulin… Ispred Hrama se okupio veliki broj građana koji su takođe želeli da zapale sveće.

Došli su oni koje je Milena prethodno veče gostujući na RTS pozvala u Hram, naglasivši da će doći oni koji osećaju kao ona.

Šta je još rečeno u intervjuu Milene Popović za RTS, a što je preneo Kurir, možete pročitati u nastavku teksta.

Milena Popović Ivanović: Napadaju me oni koji mi nisu pomogli kad mi je bilo najteže, takvi od mene prave metu!

Milena Popović Ivanović, supruga ubijenog lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, rekla je u emisiji Upitnik RTS-a da će sutra u 8.15 časova, na godišnjicu ubistva, u hramu Svetog Save upaliti sveću sa sinom, navodeći da nikog nije zvala ali da će doći ko oseća kao i ona.

Ona je odgovorila da neće biti na protestu, zakazanom za sredu jer to smatra manipulacijom i delom političke borbe, a ne iskrenošću, jer „mogli su da organizuju skup na dan ubistva, što je bilo logičnije“.

Stamatović traži da se objavi ko je naručio spot emitovan na Pinku neposredno pre ubistva Olivera Ivanovića
Spot na Pinku

Milena Popović Ivanović je, na pitanje o političarima koji će prisustovati skupu, rekla da među njima ima „iskrenih“ u svojim namerama ali da je veći deo onih koji su razočarali Olivera i od kojih nije dobio pismo podrške kada je izašao iz zatvora.

Milena Popović na RTS

Ona je preporučila onima koji su iskreni da razmisle da li je neki drugi način bolji da se potraži odgovor ko je ubio Ivanovića, a ne kroz „političku borbu i predstave“.

Kako je rekla, bila je na pomenu u subotu, ali pre nekih drugih članova familije, navodeći da je to njena lična odluka i da to ne treba da interesuje javnost, kao i da nije ni znala da će biti tamo i opozicioni političari, navodeći da oni nisu bili na prethodnim pomenima.

Milena ne isključuje mogućnost da se bavi politikom

Govoreći o angažmanu u Vladi, ona je rekla da je znala da će biti raznih komentara, ali da je učinila najbolje što smatra za njeno dete i da je napadaju oni koji joj nisu pomogli kad joj je bilo najteže.

– Takvi od mene prave metu, da me neko napadne na ulici, nisam nikad nikog uvredila, rekla je Popović Ivanović.

Na pitanje da li će se politički angažovati Milena Popović Ivanović je rekla da je politika ne zanima ali da ništa nije nemoguće. „Ne isključujem da jednog dana budem u politici“, rekla je ona.

Ona je rekla da normalnog života na Kosovu nije bilo ni pre njegovog ubistva a da je posle toga jaz izmedju Srba i Albanaca još dublji, dodajući da je njen muž bio veliki čovek koji je mnogima mogao da pomogne.

Govorila je i o istrazi, rekla je da je davala izjave u Beogradu i u Mitrovici, kao i da se tužiocu na Kosovu izgleda „njeni odgovori ne dopadaju“.

„Vračarski razgovori“                15.01.2019.                  Foto:Jutarnji GLASnik

Za to vreme gostovanja na RTS Milene Popović, majke Oliverovog sina Bogdana u jednom podrumu na Vračaru održani su „Vračarski razgovori“, na kojima su Aleksandar Ivanović, adovkat i bratanac Olivera Ivanovića Božo Prelević, advokat i Rada Trajković okupljenim građanima ove opštine pričali o ovoj velikoj tragediji.

Božo Prelević, advokat je naveo između ostalog da kad neko tvrdi da osoba nije „ubica“ ili da nije učestvovao u ubistvu, misleći na vlast i njihovu reakciju na „poligrafski dokazanu“ nevinost Milana Radoičića, onda sigurno znaju ko je kriv, pa neka ga osude.

„Vračarski razgovori“ Oliver – nezavršena priča    Foto:Jutarnji GLASnik

Predsednica kosovske nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković je pričala o tome koliko su Olivera voleli svi na Kosovu i da smatra da „tužilaštvo i pravosudni organi iz Srbije ne sarađuju dovoljno sa kosovskim institucijama , kada je u pitanju istraga ubistva Olivera Ivanovića.

Svi građani su pozvani da prisustvuju dostojanstvenom skupu u 18 časova u čast obeležavanja godišnjice, dana kad je ubijen Oliver Ivanović.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                       Foto: Screenshot

Ostavite komentar