HRONIKA VESTI

Ko je spalio vozni park i asfaltnu bazu Ugričića kod Vranja?Foto

ZA NEKOLIKO MINUTA UNIŠTILI PORODIČNU FIRMU Upali usred noći, obezbeđenju uperili pištolj u glavu, pa ZAPALILI SVE, šteta: POLA MILIONA

Ko je spalio vozni park i asfaltnu bazu Ugričića kod Vranja?Foto

Vranje – Policija u Vranju još nema novih saznanja o požaru koji je u ponedeljak rano ujutro podmetnut u voznom parku i asfatnoj bazi privatnog građevinskog preduzeća „5D“ u vranjskom selu Prevalac, kada su izgoreli kamioni i objekti te firme, a istraga je u toku.
Preduzeće je vlasništvo porodice Ugričić, poreklom iz Hrvatske, a u požaru je izgorelo devet kamiona sa tri građevinske mašine, deo asfaltne i deo betonske baze, potvrdili su u toj firmi.

„Oko dva sata noćas su došle tri osobe maskirane fantomkama. Vezali su stražara, iako je sve bilo osvetljeno i pod kamerama i dok ga je jedna osoba čuvala, druge dve su palile kamion po kamion, razne mašine i na kraju su došli do dela na kome se nalaze asfaltna i betonska baza“, rekla je finansijska direktorka građevinskog preduzeća „5D“, Sonja Ugrčić, inače snaha vlasnika firme Dušana Ugrčića.
U požaru nije bilo povređenih, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta koja se, prema dosadašnjim saznanjima, procenjuje na oko pola miliona evra.

Slučaj je tokom noći prijavljen policiji koja je izašla na teren sa pripadnicima vatrogasno-spasilačke ekipe, a Osnovno javno tužilaštvo u Vranju je naložilo uviđaj.

U toku je intenzivna istraga, kažu u vranjskoj policiji.

Vlasnik preduzeća „5D“, koje od 1992. godine posluje na području Vranja je Dušan Ugrčić, rodom iz okoline Knina, gde su živeli i radili.

Nakon progona Srba iz Hrvatske došli su u Panevlje i tu se skućili. Firma postoji od šezdesetih godina prošlog veka, kaže Sonja Ugričić.

U Srbiji su, kako navodi, „počeli od nule“, a sada imaju70 zaposlenih radnika.

„Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i isporučili i dobili sve moguće pohvale od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara i drugih“, ističe Ugričić.

Izvor:RTV  Foto:Screenshot

Ostavite komentar