HRONIKA VESTI

Krađa goriva uzrok sudara vozova u Ripnju?

Krađa goriva uzrok sudara vozova u Ripnju?

Četrnaest osoba je povređeno jutros kada je putnički voz na relaciji Lapovo – Beograd, u blizini pružnog prelaza u Ripnju, naleteo na radnu mašinu, zaustavljenu na pruzi, iz koje su tri osobe istakale gorivo, nezvanično saznaje N1.
Osim dve osobe na pruzi, povređeno je i 12 putnika iz voza.

Ekipe hitne pomoći su 14 povređenih osoba prevezle na VMA.

Preduzeće Infrastrukture železnice Srbije je saopštilo da postoji sumnja da je motiv za zaustavljanje lokomotive bilo istakanje nafte iz rezervoara dizel lokomotive i da je do udesa došlo zbog krađe goriva, o čemu je obaveštena kriminalistička policija.

Na mestu nesreće uočeno je više kanti za istakanje nafte, a istražni organi utvrdiće osnovanost sumnji da je reč o krađi, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je dvanaest osoba povređeno kada je putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Stalać – Beograd Centar, naleteo jutros oko 5:40 sati, između železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje, na lokomotivu železničke kompanije „Srbija Kargo“, koja je stajala na otvorenoj pruzi.

Prema prvim informacijama, dizel lokomotiva „Srbija Karga“ otpremljena je četiri minuta pre putničkog voza i stajala je na otvorenoj pruzi, da bi na nju naletela putnička garnitura Štadler.

Svi infrastrukturni objekti bili su ispravni i u funkciji, saopštilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Ispituju se razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi.

Komisija za isleđenje vanrednih događaja je na terenu i utvrđuje uzroke ove nesreće. Po završetku rada komisije, biće izdato detaljno saopštenje, navode Infrastrukture železnice Srbije.

Izvor:RTV

U sudaru autobusa iz Šida i automobila u Grdeličkoj klisuri 21 osoba povređena

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Predejana povređena je 21 osoba od kojih je devet maloletnih, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. …
Do nesreće, koja se dogodila nešto pre 16 časova, došlo je kada se „audi“ nemačkih registarskih oznaka prilikom preticanja „škode“ beogradskih tablica sudario sa autobusom šidskih registracija koji je išao iz suprotnog smera, nakon čega se odbio od autobusa i udario u „škodu“.

Autobus je sleteo sa puta i upao u kanal.

Svi povređeni su zbrinuti u Zdravstvenom centru u Leskovcu, a po ovlašćenju zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu uviđaj su obavili policijski službenici Policijske uprave u Vranju.

Saobraćaj je na tom delu puta nakon prekida normalizovan.

Troje teže povređeno

U nesreći u Grdeličkoj klisuri teže su povređene tri osobe, rekao je FoNetu zamenik direktora leskovačke Opšte bolnice dr Aleksandar Stanković.

Među teško povređenim putnicima dva su iz autobusa, a jedan iz automobila.

Kod teže povređenih uglavnom je reč o povredama glave i rebara, rekao je Stanković i dodao da lekarske ekipe trenutno analiziraju i dijagnostifikuju stanje jedne tinejdžerke koja se žali na bolove u stomaku.

Od 33 putnika iz autobusa u leskovačku bolnicu danas popodne dovezeno ih je 22, a svi sem troje teže povređenih pušteni su iz bolnice posle detaljnih analiza.

Njima će biti obezbeđen autobus koji će ih prevesti do Šida, odakle su svi putnici iz prevrnutog autobusa.

U njihovoj pratnji biće i jedno sanitetsko vozilo, za svaki slučaj, rekao je dr Stanković.

Izvor:RTV Foto:Printscreen

Ostavite komentar