HRONIKA POLITIKA VAŠ GLAS

Malčanski berberin ne sme nikada da se ponovi!Smrtnom kaznom zaštititi decu Srbije od manijaka

Malčanski berberin ne sme nikada da se ponovi!Smrtnom kaznom zaštititi decu Srbije od manijaka

Udruženje građana „Srbija moja otadžbina“ apeluje da se što pre uvede smrtna kazna za silovatelje dece.

Saopštenje prenosimo u celosti.

 SAOPŠTENjE
Smrtnom kaznom zaštititi decu Srbije od manijaka

Otvoreno pitamo zašto je povratnik“Malčanski berberin“, koji je već odgovarao za svoja zlodela nastavio po starom, da otima devojčice i siluje? Zašto država nije obezbedila kontrolu nad manijakom, da ne ponavlja zločin? Profesionalci u bezbednosnim službama, policiji, vojsci, znaju kako da zaštite građane, samo kada ima ko da ih vodi ispravno. Daj Bože da Monika ostane živa!

„Da postoji smrtna kazna, za šta se zalaže Udruženje građana „Srbija moja otadžbina“ do ovakvih situacija ne bi dolazilo, jer povratnik „jezivim“ kriminalima ne bi trebalo da robija, pa da ga puštaju da ponavlja zlodela i dokle tako. Šta sada, da manijaka hranimo i „tetošimo“ u zatvoru do kraja života, umesto da se sa tim novcem pomogne siromašnima, ratnim veteranima i svima ostalima kojima je potrebno da žive dostojno u Srbiji.“kaže predsednik udruženja Veroljub Nedeljković.
Vladajuća koalicija je zakazala što dokazuje i potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola i njenim otmičarem iz Malče ,poznatijem kao „Malčanski berberin“. Još veća sramota je da je potera toliko dana bezuspešna i da manijak i devojčica još nisu pronađeni.

Veroljub Nedeljković predsednik „Srbija moja otadžbina“

Mi iz Udrženja Srbija moja otadžbina smatramo da vlast ima sve poluge da spreči da se roditelji i deca plaše u kakvoj državi žive, totalno nezaštićeni od kriminala, i raznih manijaka, narko dilera, a da se ništa ne preduzima povodom toga.
Njihova dužnost je da obezbede sigurnost red i mir građanima, a ne da se „aferama“ koje se stalno potenciraju i danima ne završavaju ,zataškavaju osnovni problemi, bezbednost i problemi običnih poštenih građana.

Dok se svi ulaguju principima Evropske unije i teorijski pričaju o ljudskim pravima, mi smatramo da će smrtna kazna koju ćemo vratiti dovesti do reda i da će bezbednost u Srbiji biti na najvišem nivou. Reč je o socijalnoj pravdi: država bi trebalo da eliminiše kriminal i zaštiti društvo, u cilju očuvanja opšteg dobra i društvenog poretka.

Najgori kriminalaci, izdajnici, silovatelji i ubice trebalo bi prisilno ukloniti iz društva – pogubljenjem – nakon redovnog sudskog postupka i iscrpljenih žalbi. Ko je taj ko sme da se iživljava monstruozno nad decom i nemoćnima nekažnjeno i kakva je to vladavina prava koja dozvoljava kriminal opravdavajući ga ugrožavanjem ljudskih prava. Pitajte vi porodice silovanih i ubijenih ko štiti njihova ljudska prava i šta oni misle kada silovatelj ili ubica nije adekvatno kažnjen? Kriminal se pobeđuje smrtnom kaznom.

Sigurni smo da većina ljudi smatra isto, ali se ne izjašnjavaju da ih ne bi proglasili da krše ljudska prava po modernim evropskim zakonima.
Mi iz „Srbija moja otabina“ nećemo više ovo da trpimo, da nam deca i pošteni građani budu izloženi kriminalu i zato smo i osnovali ovo udruženje, koji broji sve veći broj članova.
Spasićemo Srbiju, svoju otadžbinu jer imamo samo nju! S verom u Boga i narod“

  Udruženje građana „Srbija moja otadžbina“

 

Izvor:JutarnjiGLASnik                          Foto: Ilustracija,Privatna arhiva, Screenshot

Ostavite komentar