HRONIKA SRBIJA

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio: Zoran Babić direktor Koridora Srbije podnosi ostavku

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio: Zoran Babić direktor Koridora Srbije podnosi ostavku

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da će direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić podneti ostavku zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u Doljevcu, a u kojoj je jedna osoba poginula.

Stefanović je rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se „radi o vozilu Koridora“.

Prethodno je uhapšen vozač Zorana Babića zbog nesreće u Doljevcu. Vozaču automobila marke „škoda“ D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.

Foto: Ministarstvo građevinarstva / Aleksandar Vučić i Zoran Babić
Koridori: Uobičajena praksa u međunardonim ugovorima, izvođač obezbeđuje vozila

Koridori Srbije saopštili su, povodom navoda da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora, u vlasništvu bugarske firme „Trejs“, koja je inače jedan od izvođača radova na Кoridoru 10, „da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu“.

„Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera (nadzornog organa), a u cilju realizacije projekta. Predstavnici investitora i inženjera ovu opremu i vozila koriste tokom cele realizacije projekta, a oni potom postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju ugovora“, navodi se u saopštenju.

Koridori Srbije još su negirali da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi imao rotaciona svetla i blinkere, navodeći da nijedan automobil koji je na raspolaganju „Koridorima Srbije“ i koje ta kompanija koristi ne poseduje rotaciona svetla i blinkere.

Ta kompanija je apelovala da se jučerašnja „saobraćajna nesreća ne zloupotrebljava i ne koristi u političke svrhe“.

Izvor: N1 Foto:Screenshot

Ostavite komentar