HRONIKA VESTI

Otac četvoro dece se ubio nakon što mu je isključena struja zbog duga od 22.000 dinara

Miroslav S. (44), raseljeno lice sa Kosova i Metohije sa boravištem u niškom selu Jelašnica, izvršio je samoubistvo u utorak uveče, a samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog duga od 22.000 dinara.

Stojanović je neposredno pre nego što je popio smrtonosni insekticid etiol pozvao rođenu sestru koja živi u Bujanovcu i najavio samoubistvo, rekavši da više ne može da izdrži siromaštvo, jer nema čime da hrani četvoro maloletne dece, niti da plati dug za struju. Zatim je otišao do česme u dvorištu, uzeo etiol u prahu, progutao ga sa vodom i umro, kako su kazali njegovi rođaci, u najtežim mukama.

Njegova sestra je za Televiziju Belle amie kazala da snaja nema para ni da sahrani njenog brata. Prema njenim rečima, kada su došli u njihovu kuću, ona „nije imala para deci ni hleb da kupi“. Miroslav i njegova supruga nisu imali posao i izdržavali su se od socijalne pomoći.

Njegovi rođaci su dodali da se Miroslav doselio sa Kosova 1999. godine, te sa majkom godinama boravio u izbegličkom kampu u Sićevu. Oženio se i dobio decu, a pre tri godine njegova porodica se nastanila u kući koju im je obezbedio Komesarijat za izbeglice. Zbog nedostatka novca, kuću su opremili samo osnovnim stvarima, a nisu uspeli da opreme kupatilo.

Rođaci su dodali da Miroslav nije jedina žrtva siromaštva i „raseljeničke“ tragedije njegove porodice. Prema njihovim rečima, i njegova majka je izvršila samoubistvo 2004. godine tako što se „namerno utopila“ u Nišavi jer „nije mogla da prežali dom koji joj je ostao na Kosovu“.

Izvor: Danas/ Z. M.

Ostavite komentar