HRONIKA VESTI

Pretučen novinar Cvetković! „Pokušao da me ubije narko diler koji ima veze sa Kosovom i vlastima u Srbiji.“

Novinar Stefan Cvetković večeras je napadnut u centru Bele Crkve – od udarca tupim predmetom u glavu dobio je posekotinu na čelu. Za Cenolovku kaže da ne vidi na levo oko i da je uz pomoć prijatelja prešao u Rumuniju, pošto misli da u Srbiji nije siguran. Pre dva dana mu je ukinuto policijsko obezbeđenje

Foto: Facebook

Novinar Stefan Cvetković večeras je, kako je rekao u izjavi za Cenzolovku, u centru Bele Crkve udaren teškim predmetom u glavu, od čeg je dobio nekoliko santimetara široku posekotinu na čelu iznad oka. Kaže i da posle tog udarca – „najverovatnije pajserom“ – ne vidi na levo oko.

„Ovo je pokušaj ubistva, taj čovek me je udario u nameri da me ubije“, rekao je Cvetković.

Prva pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Beloj Crkvi, ali je on odmah posle toga, uz pomoć prijatelja, otputovao u Rumuniju, pošto smatra da mu u Srbiji preti opasnost da ponovo bude napadnut i da nema adekvatnu zaštitu države.

„Napao me je lokalni narko diler, pripadnik kriminalne grupe koji ima veze sa severom Kosova i sa vlastima u Srbiji“, rekao je Cvetković, koji smatra da je napadnut zbog njegovog istraživanja ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

On kaže da se napad dogodio u kafiću „Tajms“ u Ulici 1. oktobra u centru Bele Crkve, da je posle udarca počeo da beži, da ga je napadač u kolima jurio po centru Bele Crkve sve dok Cvetkoviću nisu pomogli prijatelji, koji su ga odvezli u Dom zdravlja.

Kasnije je, pomoću video snimka, napadača prepoznao kao lokalnog narko dilera, koji mu je i ranije pretio smrću i koji je, kako Cvetković podseća, zbog tih pretnji osuđen.

Protiv Stefana Cvetkovića – koji je 13. juna uveče nestao i za kojim je policija gotovo dva dana tragala pre nego što se on sam javio i objasnio da je otet, što je javnosti objavio lično predsednik Aleksandar Vučić – nedavno je tužilac podigao krivičnu prijavu zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

Imao je i policijsko obezbeđenje, zbog procene da njegov život može biti ugrožen.

Pre dva dana, međutim, policija mu je ukinula obezbeđenje. „Rekli su mi da više nisam ogrožen“, preneo nam je Cvetković, dodavši: „Večeras sam u to mogao da se uverim“.

Cvetković je najavio da će se u sredu vratiti u Srbiju i održati konferenciju za novinare na mestu gde se napad dogodio.

Izvor: Cenzolovka

Ostavite komentar