HRONIKA

Prištinski tužilac demantuje: Istraga nije proširena,međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije

Prištinski tužilac demantuje: Istraga nije proširena,međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije

U prištinskim medijima se pojavila informacija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali je to ubrzo demantovano.
Bliži se godišnjica ubistva Ivanovića, a istraga i dalje „tapka u mestu.“

Stamatović traži da se objavi ko je naručio spot emitovan na Pinku neposredno pre ubistva Olivera Ivanovića
Spot na tv Pinku Screenshot

Danas se u prištinskim medijima pojavila informacija da je kosovsko tužilaštvo navodno dobilo informacije od jedne strane obaveštajne agencije da je petočlana grupa povezana sa „voždovačkim klanom“ kriva za smrt Ivanovića. Međutim, kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija i to demantovao.

Hodža je u izjavi za „Insajder“ demantovao navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe.

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala Arbresh.info.
„Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza“ , rekao je Hodža za Insajder.

RTK na albanskom jeziku je danas preneo da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako je prenela ta TV, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izvestaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, „dovedene u vezu sa Vozdovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe“, navodi se u tekstu RTK.

 

 

 

 

 

Kosovska policija osigurava mesto gde je ubijen Oliver Ivanović 16. januar, 2018.
Povodom ubistva Olivera Ivanovića, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Mondo  Foto: Screenshot

Ostavite komentar