HRONIKA POLITIKA SVET

Isisovci ostvarili pretnju, već ubili 10!Putin: ISIL počeo sa pogubljenjima 700 talaca u Siriji

Putin: ISIL počeo sa pogubljenjima 700 talaca u Siriji 

Isisovci ostvarili pretnju, već ubili 10!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su ekstremisti Islamske države počeli s pogubljenjima oko 700 talaca koje su nedavno oteli u Siriji.

„Oni su prethodnog dana već ubili 10 ljudi“, kazao je Putin i dodao da su počeli da ostvaruju svoju pretnju.

Na Međunarodnom forumu u Sočiju, ruski predsednik Vladimir Putin je kazao da je „ID nedavno proširila svoju teritoriju i uzela za taoce 130 porodica, odnosno oko 700 osoba“, prenosi AP.

On je dodao da su ekstremisti izneli zahteve, kao i da su upozorili da će svakog dana ubijati po deset ljudi, ako njihovi zahtevi koje nije precizirao ne budu ispunjeni.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su ekstremisti Islamske države počeli s pogubljenjima oko 700 talaca koje su nedavno oteli u Siriji
Teroristička grupa Islamska država (ID) uzela je za taoce više od 700 ljudi u sirijskom regionu Deir-ez-Zor, a među njima ima i građana zemalja zapadne Evrope i drugih zemalja

Agencija Tas s javila je, citirajući neimenovani „diplomatsko-vojni izvor“ , da su taoci oteti u napadu na jedan izbeglički kamp, koje kontrolišu koalicione snage na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Koristeći nekažnjivost, ekstremisti ISIL-a izveli su napad na izbeglički kamp koji se nalazi u blizini naseljenog mesta Al-Bahra 13. oktobra. Kao rezultat, uzeli su za taoce i prevezli gotovo 130 arapskih porodica u grad Hajin, koji drže pod kontrolom, uključujući građane zapadnoevropskih i drugih zemalja“,rekao je taj izvor, prenosi ruska agencija.

Grupa Islamska država Irak i Levant koja je kontrolisala velike teritorije u Iraku i u Siriji od 2014. godine sada se povukla u pustinjske oblasti.

Borci ISIL-a nalaze se u provinciji Deir-ez-Zor na istoku Sirije, gdje su arapsko-kurdske snage pre nešto više od mesec dana pokrenula ofanzivu da ih izbace.

Prema Sirijskim demokratskim snagama gotovo 3.000 boraca ISIL-a, uglavnom stranaca nalazi se u sektoru Hajin blizu iračke granice, objavile su agencije, a prenosi ALJAZEERA.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                       Foto:Screenshot

Ostavite komentar