HRONIKA

Radnik iz Drmna kod Požarevca izvršio samoubistvo zbog zelenaša

Radnik kostolačkog „Georada“ Zoran Bogdanović (34) iz Drmna, izvršio je na Vidovdan, 28. juna, samoubistvo, tako što se obesio na terasi kuće svoje babe u Požarevcu.

Foto: radiopozarevac.rs

Njegovo telo pronađeno je dva dana kasnije i o tome je odmah obaveštena policija. Pored njega nađeno je oproštajno pismo na više strana, kao i 18 opušaka cigareta, koje je pušio dok je sastavljao pismo.

On se u pismu izvinjavao majci i supruzi koja je bila u Beogradu, radi vantelesne oplodnje, jer nisu mogli da imaju decu. Izvinjavao se i drugovima, kojima je dugovao novac, a nije mogao da im vrati.

U pismu je kao glavni razlog naveo da se odlučio na samoubistvo jer su ga duže vreme progonila dvojica zelenaša, od kojih je zbog dugova u koje je zapao pozajmio pare pod enormnom kamatom, i nije mogao iznose koje su tražili od njega da vrati.

Od jednog, iz Bradarca, pozajmio je 500 evra, vratio mu 2.740, a ovaj mu potraživao još 3.000. Od drugog, koji živi u Kostolcu gde se preselio iz Starog Kostolca, uzeo je 1.050 evra, vratio mu 2.700, a ovaj je tražio još 12.000 evra.

Pošto su mu zelenaši stalno pretili da će da naude njemu i porodici, čak su u po bela dana dolazili pred njegovu kuću galamili, trubili i otvoreno pretili da će da ga ubiju i zapale kuću ako ne vrati pare, on se, iz straha, odlučio na samoubistvo.

Na uviđaju je bilo očigledno da se radi o samoubistvo, pa nije naložena obdukcija, već je telo odmah predato porodici, koja ga je u nedelju sahranila na Novom groblju u Drmnu. Sahranjen je u prisustvu brojnih meštana, prijatelja i drugova, ljudi, jer je važio za dobrog čoveka i bio je omiljen u društvu.

Njegovi prijatelji su mu oprostili dugove, jer su hteli da mu pomognu da se izvuče iz novčane krize, ali, nažalost, nisu uspeli u tome. Zato traže od nadležnih da istraže ovaj slučaj i kazne zelenaše koje su Bogdanovića navele da sebi oduzme život, pošto u oproštajnom pismu, u koji su imali uvid, navodi imena zelenaša, koliko je para pozajmio, koliko vratio i koliko od njega još novca traže.

M. V.

Pretnje

Bogdanoviću nisu pretili samo zelenaši, već i jedan meštanin Drmna, jer se, kao sindikalni aktivista u „Georadu“, u kojem je radio, zalagao da se zapošljavanje ne obavlja preko političkih veza, već da prednost imaju oni koji već dugo rade preko agencija, na određeno vreme.

Pljačka

U očaju zbog dugova, Bogdanović je pre nekoliko godina opljačkao poštu u Drmnu, ali je ubrzo uhapšen. Pošto mu je to bilo prvo krivično delo, osuđen je samo na uslovnu kaznu, tako da je sačuvao radno mesto u „Georadu“.

Izvor: Danas

Ostavite komentar