HRONIKA VESTI

Rasvetljena krađa 3,5 tone bakra iz Valjaonice bakra Sevojno

Rasvetljena krađa 3,5 tone bakra iz Valjaonice bakra Sevojno

Uhapšen je P.K. (47), zbog sumnje da je sa pomagačima, iz pomenute kompanije ukrao ukupno 3.5 tona bakra

Posle četrnaest krađa „teških“ ukupno oko dva miliona dinara u Valjaonici bakra Sevojno, Policijska uprava Užice rasvetlila je ovaj niz krivičnih dela. Uhapšen je P.K. (47), zbog sumnje da je sa pomagačima, iz pomenute kompanije ukrao ukupno 3.5 tona bakra.
– Sumnja se da je on kao radnik, sa još trojicom kolega od početka godine do sredine februara, iznosio ostatke od prerade bakra, skrivajući ih ispod vozačkog i suvozačkog sedišta službenog automobila. Bakar je zatim prodavan otpadima – rečeno je „Novostima“ u užičkoj policiji.
Osumnjičenom je izrečena mera zadržavanja do 48 časova, a protiv trojice saučesnika u redovnom postupku podneta je krivična prijava za tešku krađu.

A koliko je tražen bakar i koliku opasnost može izazvati krađa bakra govori i tekst iz 2017:
Vozovi stali zbog krađe 450 kg bakra

U Železničkoj stanici Zuce, između vrčina i Belog potoka, nestalo 300 metara kontaktne mreže. Procenjena šteta oko 20.000 evra. Prošle godine čak 336 sličnih pljački

Vozovi iz Beograda za Veliku Planu su u sredu u zoru stali, jer su u stanici Zuce, između Vrčina i Belog Potoka, kradljivci isekli i odneli oko 300 metara komletne kontaktne mreže. Saobraćaj je uspostavljen tek oko 15 časova po podne.
U preduzeću „Infrastruktura železnica Srbije“ kažu da je zbog približno 450 kilograma bakra, koji će biti prodat u bescenje nakupcima sekundarnih sirovina, ovoj firmi biti naneta direktna šteta veća od 20.000 evra. Oni napominju da je gubitak daleko veći, jer krađe izazivaju dodatne kvarove, koji znatno povećavaju troškove očuvanja bezbednosti železničkog saobraćaja.

Tokom prošle godine gotovo da nije prošao nijedan dan bez incidenata koji direktno ugrožavaju bezbednost na prugama.

– Zabeleženo je čak 336 takvih situacija, a ukupna materijalna šteta bila je oko 60 miliona dinara, odnosno skoro pola miliona evra – kažu u „Infrastrukturi“.

Svaki drugi incident registrovan je u železničkom čvoru „Beograd“, a osim na teritoriji prestonice kradljivci su harali i u rejonu železničkog čvora „Niš“.

Nemilosrdni su i na delu barske pruge, gde je između Resnika i Bele Reke, početkom godine pronađeno beživotno telo mladića, koji je nastradao od strujnog udara. Pored njega su bile makaze za sečenje zakačene na kontaktnoj mreži, što je dokaz njegove jasne namere za pokušaj krađe. Na tom delu pruge, na čijoj rekonstrukciji je angažovan „RŽD internešenel“, za samo dva meseca zabeleženo je šest krađa u kojima je odneto 1.130 metara obilaznog voda. Procenjena šteta prelazi 60.000 evra.

U „Infrastrukturi železnica Srbije“ su nebrojeno puta upozorili da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti vodovima, čiji je napon jačine 25.000 volti, ali lopovi se ne obaziru na apele.

Stručnjaci ističu da je blaga kaznena politika doprinela učestalim krađama na putevima i prugama. Po aktuelnom Krivičnom zakoniku, na tri godine osuđuju se samo prestupnici čija je krađa imala teške posledice, poput povređivanja i smrti učesnika u saobraćaju ili ogromnu materijalnu štetu.

Odnose i šine

Najčešće kradu bakarne žice, užad, kablove, stubove, šine, pragove, kolosečni pribor, opremu na postrojenjima kontaktne mreže, motore, argegate na otvorenoj pruzi i neposednutim stanicama – navode u „Infrastrukturi“. – Nestaju i gorivo, ulje, maziva u magacinskim i stovarišnim prostorima na celoj mreži, objavile su tada Večernje novosti.

Izvor:Večernje novosti  Foto:Screenshot

Ostavite komentar