HRONIKA VESTI

Sutra u Šapcu suđenje optuženom za silovanje maloletne sestre od ujaka

Sutra u Višem sudu u Šapcu biće održano ročište, glavni pretres, gde su pozvani optuženi i svedoci , protiv okrivljenog D. R. (24) iz Prnjavora, rodom iz Čokešine zbog krivičnog dela iz člana 178. st. 3 KZ.

Foto: Wikimedia, Srđan Popović

Kao grom iz vedra neba, kroz mirno mačvansko selo u Prnjavoru Mačvanskom dana 5. 10. 2017. godine, prostrujala je jeziva vest u koju niko u početku nije mogao da poveruje.

D. R. rodom iz Čokešine star 24. godine, silovao je sestru od rođenog ujaka tada 14. godišnju M. K., na taj način što je na prevaru namamio maloletnu sestru da posle nekog rođendana  ode njegovoj kući pre njega biciklom, u gluvo doba noći, da proveri da ga negde ne čekaju iz tazbine, jer je navodno u sukobu sa suprugom.

Ništa ne sluteći, maloletna M.K., tada učenica osmog razreda osnovne škole u Prnjavoru, poverovala je bratu i u ponoć obrela se u njegovoj kući.

Tu ju je Dragoljub napastvovao, a ona bez donjeg veša, sva izgrebana i krvavih nogu, boreći se protiv duplo krupnijeg brata je pobegla, ali je D.R. učinio svoj naum. Silovana i nesrećna devojčica zakucala je na prva komšijska vrata, krvava i razdevičena i sva izgrebana.

A onda muk. Rodbina što zbog sela, patrijarhalnog vaspitanja, pritisaka itd., a i zbog želje da sve ostane u porodici, tri dana ne prijavljuje jezivu vest . Ali kako se vest o silovanju pročula , majka nesrećne devojčice Z. Ć.  je prelomila i slučaj prijavila policiji .

D.R. je završio u zatvoru u Bogosavcu, a nesrećna devojčica sa traumama kod psihologa.

Silovatelju je potom sud oduzeo troje dece, što zbog tog užasnog čina, što zbog nebrige o njima. Otac optuženog je hronični alkoholičar, koji je dosta vremena proveo po zatvorima, a njegov rođeni stric je zbog psihičkih problema , na Trojicu 1993. godine pod šatorom u Mačvanskom Prnjavoru bacio bombu i usmrtio više lica a više povredio.

I za majku optuženog ne kruže baš lepe priče, meštani navode da se više puta udavala i da ne vodi računa o maloletnoj deci.…

Uplakana devojčica i njena majka, pošto su izuzetno siromašni, strahuju da će na sud ili policiju biti izvršen pritisak i da nasilnik za uništeno detinjstvo neće biti kažnjen. Devojčica čak izražava sumnju da se sutra na ročištu neće pojaviti njen otac i misli da je na njega vršen veliki pritisak da se ovaj jezivi slučaj zataška. Pozive za sud u svojstvu svedoka dobili su majka nesrećne devojčice Z. Ć., otac i deda.

Plašeći se osude javnosti ili bilo kakvog medijskog publiciteta zbog mentaliteta lokalnog stanovništva, otac, ne razmišljajujući o strahu žrtve, može pokleknuti pod pritiscima sredine, zbog „sramote“ i „bruke“ koja će pratiti porodicu.

Međutim, majka je na njenoj strani i želi svima da ispriča jezivu istinu vezanu za ovaj tragičan događaj, ne želi da se siledžija tek tako izvuče, niti da se pričaju priče da njena ćerka ne zna šta govori i da je zapravo napastvovao neko drugi, a ne brat. Siromašnoj i isprepadanoj devojčici brat siledžije je ponudio 500 evra samo da povuče tužbu. Ali i psiholog i majka žrtve i zakon trebalo bi da da budu na strani ovog nesrećnog deteta.

Ostavite komentar