U Prištini počeli da "crtaju" granicu sa Srbijom
HRONIKA VESTI

U Kosovskoj Mitrovici ranjen mladić (21) iz automobila u pokretu

Aleksandar J. (21) ranjen je večeras u multietničkom naselju Suvi Do u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema rečima dr Milana Ivanovića, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, mladić je zadobio prostrelnu ranu potkolenice i trenutno je na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

Printscreen

– Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju kako bi se pristupilo operativnom zahvatu – rekao je za „Novosti“ dr Ivanović.

Prema saznanjima „Novosti“ iz policijskih izvora, na mladića koji se kretao pešice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo.

– U vozilu su se nalazile dve osobe od kojih je jedan čovek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi, a potom mu pucao u potkolenicu – ističe izvor „Novosti“ i napominje da je mladić srećom ostao u svesnom stanju i pozvao je policiju.

Informaciju o ranjavanju mladića je za „KoSSev“ potvrdio zamenik regionalnog komandira Besim Hoti i dodao da je do pucnjave oko 21 sat došlo kod trafo-stanice u naselju Suvi Do.

– Mladić je rekao da se u trenutku kada je do pucnjave došlo, on kretao pešice, dok je, prema njegovom svedočenju, pucano iz vozila u pokretu u kojem su se, kako on navodi, nalazile dve osobe. On je sam policiji prijavio slučaj, s obzirom na to da je bio u svesnom stanju – rekao je Hoti.

Policijske jedinice su na terenu i istraga je u toku.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je ranjavanje mladića i istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini, pogotovu neposredno posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu gde je dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju mirnim putem.

– Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredeljena za mirno rešavanje problema, koje je nemoguće rešiti ako se ponavljaju napadi na Srbe – rekao je Rakić i dodao da su se u Suvom Dolu „često dešavali napadi na Srbe“ zbog čega je, kako ističe, „neophodno veće prisustvo policije“.

Izvor: Blic

Ostavite komentar