GRADOVI HRONIKA

Uhapšeni sa heroinom vrednim milion evra

Uhapšeni sa heroinom vrednim milion evra

Novopazarac Admir Višnjić (30) uhapšen u Prokuplju, nakon što je misteriozno nestao iz KPZ Niš. Samo sat posle jutarnje prozivke robijaš zaustavljen sa drogom vrednom oko milion evra

SAMO sat nakon jutarnje prozivke u niškom zatvoru, Admir Višnjić iz Novog Pazara koji tamo robija, uhapšen je – u Prokuplju sa Miroslavom Zarićem (26) iz Čačka. Kako su saopštili iz MUP, u njihovom vozilu policija je pronašla 10 kilograma heroina izuzetne čistoće, čija se vrednost procenjuje na milion evra!

Istragom će se tek utvrditi kako je Višnjić uspeo da bude na jutarnjoj prozivci, a posle nepunog sata već kod Prokuplja na putu za Novi Pazar. Kako se pretpostavlja, Admir je evidentiran među zatvorenicima oko 8 sati, a već oko 9 časova stavljene su mu lisice na ruke. Najverovatnije ga je Zarić čekao sa kolima ispred KPZ Niš, a zatim su se zajedno odvezli u Prokuplje.

– On je ranije već hapšen zbog droge, a sad je robijao upravo zbog tog krivičnog dela. Sumnja se i da je ovaj „posao“ sa heroinom radio za nekog „jačeg“ – kaže izvor blizak istrazi.

Zarić, kako saznajemo, nije ranije osuđivan. U vozilu u kom su se njih dvojica nalazila pronađen je heroin izuzetne čistoće, a sumnja se da je poreklom iz Turske. S obzirom na kvalitet narkotika, prema nezvaničnim saznanjima, njega je moguće razblažiti i do deset puta, dok ne dođe do krajnjeg kupca. Drugim rečima, na tržištu bi se na kraju našlo oko 100 kilograma ovog opijata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije zaplenili su narkotike izuzetne čistoće, a dvojica osumnjičenih su uhapšena zbog sumnje da su počinila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

– Prilikom pretresa vozila čačanskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili osumnjičeni, policija je u saradnji sa službenicima Uprave carina, heroin pronašla u posebno izrađenom bunkeru – navodi se u saopštenju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Prokuplje je, inače, godinama unazad poznato kao tranzitno mesto u „transportu“ droge sa Kosmeta u centralnu Srbiju i dalje u zemlje zapadne Evrope.

AVGANISTAN, TURSKA, BUGARSKA…

IZ Kancelarije za borbu protiv droga su za „Novosti“ nedavno objasnili da je najčešće korišćena i najdostupnija droga u Srbiji marihuana, kao najlakša za uzgajanje.

– Klimatski uslovi su pogodni, a može da se gaji i u veštačkim uslovima, u ilegalnim laboratorijama. Pritom, Srbija je, kao što je poznato, deo centralne balkanske rute trgovine narkoticima – rekli su iz ove Vladine kancelarije. – Heroin „putuje“ iz Avganistana, preko Turske i Bugarske. Kokain dolazi iz Južne Amerike, a narastajući problem su sintetičke droge.

Izvor: Novosti/ E. V. N.

Ostavite komentar