GRADOVI HRONIKA VESTI

Užice: Gradskog odbornika nasmrt izujedao roj stršljenova

UŽICE – Odbornik Skupštine opštine Užice Vladan Marković (43) preminuo je sinoć od posledica ujeda stršljenova.

Nakon ujeda stršljenova, Marković je počeo da se guši, tako da ni Hitna pomoć koja je ubrzo stigla nije mogla da mu pomogne.

Marković, koga su Užičani pod nadimkom Čedo znali kao odličnog čoveka i prekaljenog majstora za varenje auspuha, jezivu smrt dočekao je u selu Zlodol između Bajine Bašte iz Užica gde je juče popodne brao maline.

Prema nezvaničnim saznanjima Marković je, u sredu predveče, pošto izašao iz malinjaka, krenuo sam svojoj kući u Zlodolu, i na putu do nje zatekao jedno prase koje je izašlo iz komšijkog imanja i potrčao za njim želeći da ga vrati. U tom trenutku na naleteo je na roj stršljenova koji su ga napali.

Sav izujedan po licu uspeo je da istrči uz jedno brdo do kuće svoje tetke kojoj je ispričao da se desilo i da se guši, a ona je potom pozvala Hitnu pomoć iz Bajine Bašte.

Lekarska ekipa ubrzo je stigla u Zlodol ali nije mogla da pomogne Markoviću koji je već bio mrtav. Užički odbornik biće sahranjen u petak na groblju Sarića osoje.

Posetimo, u poslednjih mesec dana od uboda stršljena nastradao jedan Banjalučanin kada ga je insekt ubo naočigled kupača na plaži.

Sa druge strane, od ujeda ose nastradao je kod Niša i penzionisani policajac Grozdan Petković (66) iz Pasi Poljane. On je bio na pecanju, kada ga je za jezik ujela osa, nakon čega je preminuo.

Izvor: Kurir.rs, Blic

Foto: Facebook, Printscreen Kurir

Ostavite komentar