HRONIKA VESTI

Vatrogasci lokalizovali požar u Zemunu

POŽAR U ZEMUNU:  Vatrena stihija gutala sve pred sobom

Vatrogasci lokalizovali požar u Zemunu-problem nedovoljno vode za intervenciju

Veliki požar izbio je oko 22 sata u magacinu fabrike plastike u Ulici cara Dušana u Zemunu, nedaleko od Pupinovog mosta, a vatra se proširila i na susednu fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović“ i zahvatila je jednu kuću, saznaje „Blic“. Jedan vatrogasac je zbog opekotina prevezen u Urgentni centar, a lakše su povređena trojica njegovih kolega, potvrđeno nam je u Hitnoj pomoći. Vatrogasci su posle četiri sata dramatične borbe uspeli da lokalizuju požar.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u fabrici plastike u Ulici cara Dušana, odakle se vatra proširila i na fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović pro domo“ i na krov jedne kuće, a vatrogasci su u smenama pokušavali da se izbore da se stihija koja je gutala sve pred sobom ne proširi i na brojne okolne objekte. Stanari okolnih zgrada i kuća su evakuisani.

Jedan vatrogasac zadobio opekotine, još trojica povređena

Prema navodima iz Hitne pomoći, odakle su četiri ekipe poslate na teren, jedan vatrogasac je sa opekotinama zadobijenim pri intervenciji prevezen u Urgentni centar, a njegovim kolegama koje su se nagutale dima pomoć je pružena na licu mesta.

Kako su javili reporteri „Blica“, vatra se iz magacina u međuvremenu proširila i na obližnji salon nameštaja „Numanović“, a zahvatila je i krov kuće preko puta.

Vatrogasci su razbili prozore i ušli su u salon nameštaja u nameri da spreče dalje širenje vatre. Plamen je dostizao visinu do 20 metara.

Borba sa plamenom visokim 20 metara još traje, vatra prešla i na kuću
Prema nezvaničnim informacijama, u magacinu je u trenutku kada je izbio požar navodno bio i čuvar, a u salonu nameštaja su do 21.30 sati bile dve zaposlene. Pola sata kasnije izbio je požar.

Čuvar i radnice salona nameštaja nisu povređeni, saznaje „Blic“. Jedan od očevidaca ispričao je da se vatra munjevito proširila iz magacina, a da je pritom zahvatila i krov obližnje kuće.

MUP je saopštio da je na gašenju požara angažovano 39 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila, ali su sve vreme pristizale nove vatrogasne ekipe.

Više desetina zabrinutih građana okupilo na uzvišenju i posmatraju borbu vatrogasaca sa stihijom. Građanima je, javljaju reporteri „Blica“, naloženo da se pomere zbog opasnosti od moguće eksplozije.

Požaru prethodila eksplozija-kažu neki očevici, ali nema dokaza

Kako se može čuti među okupljenim građanima, navodno se pre izbijanja požara čula i manja eksplozija, ali zvanične potvrde o tome nema. Na lice mesta stigao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Sve mere se preduzimaju da se ugasi požar, ali situacija je teška – izjavio je ministar po dolasku na lice mesta, dodajući da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru.

Stravičan požar u Zemunu
Četiri sata borbe sa vatrenom stihijom -problem nedovoljno vode za intervenciju

Kako se nezvanično može čuti, vatrogascima je dodatni problem predstavljalo i nedovoljno vode za intervenciju, zbog čega su angažovane i cisterne „Gradske čistoće“, pa i brod za prenos potrebne količine vode koji je prišao sa druge strane.

Nakon četiri sata borbe sa stihijom, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar i oko dva sata nakon ponoći više nije bilo opasnosti od toga da se proširi na okolne objekte. Prema informacijama sa lica mesta, očekuje se da do jutra bude potpuno ugašen.

Razmere štete još uvek se utvrđuju, a uzrok požara biće, kako je naveo ministar Stefanović, biće poznat po okončanju kompletnog uviđaja.

Izvor:BLic  Foto:Printscreen

Ostavite komentar