HRONIKA POLITIKA

Zukorlić dobio obezbeđenje, teroristi mu prete smrću

Zukorlić dobio obezbeđenje, teroristi mu prete smrću

Narodni poslanik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić dobio je službeno obezbeđenje zbog pretnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mreža uputila teroristička organizacija DAEŠ (Islamska država), piše „Blic“.

Zukorlić dobio obezbeđenje, teroristi mu prete smrću
Foto: Printscreen/ NSPM

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od retkih koji su dodati na spisak, navodi list i pozivajući se na neimenovani izvor dodaje da je povod za obezbeđenje — poziv na njegovu likvidaciju.

Na portalu „Rumi“, koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko verskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

„Pretnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati, jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje, nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procena. Druga je stvar što neki obezbeđenje shvataju kao statusni simbol, pa te ljude koriste i kao nosače“, navodi neimenovani izvor „Blica“.

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sâm Zukorlić.

„Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbednosti, zbog pretnje ubistvom ISIL-a. Preteći video-klip objavljen je putem Fejsbuka“, rekao je Zukorlić.

Izvor: Sputnjik

Ostavite komentar