Vučićeva koncepcija zemlje je da je on politički oligarh, koga okružuju svi koji ga se plaše – Boris Tadić

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je Vučićeva koncepcija zemlje to da je on politički oligarh koga se svi plaše. Mišljenja je da bi pobeda kandidata SNS dovela do „cementiranja autoritarnog poretka i slamanja demokratije“. Nećemo imati ni demokratiju, ni nezavisne institucije, ni novinarsku profesiju, kaže.

Aktuelna vlast ima manir da se često osvrće na ono što je „ostavila prethodna vlast“.

Lider SDS Boris Tadić je, komentarišući to u Pressingu TV N1, rekao da protiv njegove vlasti, sadašnja vlast koristi jednu, kako je rekao, statističku laž – a koja se tiče nezaposlenosti.

On navodi da je danas 690 hiljada nezaposlenih i da vlast kaže da je ona spala na 14 odsto. „A u ono vreme, sa 730 hiljada, bila je 24 posto… Pad od 40.000 ne može biti predstavljen kao 10 odsto“, istakao je.

Na pitanje kolika je prosečna plata bila 2012. godine, rekao je da je bila 345 evra, a sada je oko 400, ali je istakao da je u prvoj godini mandata Mirka Cvetkovića bila nešto više od 400 evra.

Poslednjih pet godina vlasti Vučića ne postoji ekonomska kriza, i u svim zemljama regiona postoji rast od tri do pet posto, navodi.

„Mi smo najslabiji po svim ekonomskim parametrima, i pad budžetskog deficita je ono gde je ova vlada pokazala rezultat i to hoću da kažem, a po svim drugim parametrima kvaliteta života – mi smo u najgoroj situaciji u regionu“, ocenjuje nekadašnji predsednik Srbije.

On tvrdi da su rezultati gori nego u vreme od 2000 do 2012. kada Srbija „nije imala ništa gore rezultate nego druge zemlje u tranziciji“.

On je rekao da je Vlada Mirka Cvetkovića uradila dosta, da se nekim investicijama te Vlade hvalio i Vučić.

„Mi smo prvi put posle nekoliko decenija, u vreme Vlade Mirka Cvetkovića, imali investicije u objekte javnih dobara, počeli smo izgradnju puteva, izgradili smo pet velikih, evropskih mostova, završili smo planove za izgradnju infrastrukture, kojima se ova Vlada hvali, završili smo projekte“, nabraja.

Nije Vlada Cvetkovića izvršila privatizaciju, to je bilo u vreme Koštunice i Đinđića, kaže Tadić i dodaje da su tada postojala, kao opcija, dva modela privatizacije, a da nijedan nije bio pravedan, ali se moralo privatizovati ono što treba.

Uvek sam bio protivnik potpune privatizacije, naveo je.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Autor teksta: Jelena Petrović, Izvor: N1

Tags:,

Ostavite odgovor