KOLUMNE

Opoziciji i intelektualcima: ‘Ajd ne serite više!

Foto: Screenshot/ Youtube

Svi znamo šta je „Oluja“, šta se sve tih dana izdešavalo i kakve su njene posledice.

Ko je krivac za proterivaje 220.000 Srba, svako tumači na svoj način i kako mu odgovara. 

Predsednik Aleksandar Vučić, najveća Božija kazna koja se deslila Srbiji, učestvovao je u obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji „Oluja“. 

E, a onda je po društvenim mrežama krenula pljuvačina po Vučiću, od strane raznoraznih „uticajnih“ Tviteraša i neuticajnih Fejsbukovaca.

Svako ko je znao svih 30 slova, a nije dobio od Vučića zasluženu kosku, svako koga je Vučić izostavio u deobi plena, svako koga je Vučić šutnuo kao istrošenu kurvu, svako ko iz raznoraznih interesa glumata opozicionara ili veliku intelektualnu ili moralnu gromadu ovog društva, našao je za potrebu da u ove vrele dane sroči neku dubokoumnu i efektnu misao ispljuje Vučića, optuži ga za tu istu „Oluju“, sažali se i pljune na glupi narod koji je prisustvovao zajedno sa Vučićem obeležavanju u Novom Sadu i to postavi na nekoj od društvenih mreža, te na miru uživa u svom mentalnom samozadovoljavanju brojeći lajkove i retvitove.

A kako se niko od njih nije setio da se obrati tim Krajišnicima, da bar pokaže malo poštovanja za njihovu tugu i muku? Gde su ti veliki opozicioni lideri da progovore nešto o tome? 

Pa nema ih, ne smeju, plaše se jer su kukavice.

Kukavice su jer ne bi da se zamere ponekoj ambasadi ili NVO, kukavice su jer nisu pružili podršku ni u jednom radničkom štrajku, kukavice su što  učestvovali na poslednjim izborima, kukavice su jer, kad su već zakukali da su izbori pokradeni, što nisu aktivno učestvovali u „Protestu“ koji je usledio, nego sa bezbedne daljine gledali šta mogu da ušićare od toga, kukavice su što učestvuju u radu skupštine i saučestvuju u trovanju Srbije… 

Kukavice su jer su svesni da su jajare, da su nesposobni, da su foliranti, da su samoživi, sujetni i da im politika služi za lagodan život i obezbeđivanje dece, unuka i praunuka, a da svako od njih čeka i živi u nadi kad će Vučić sa Familijom da ga javno ili tajno pozove na kanabe i udeli neki od darova u vidu keša, funkcije, neke koalicije i slično.

I sve je to viđeno na ovim prostorima, Milošević je bio maher za to i svi do jednog od tadašnjih opozicionara su mu trčali na kanabe i i izdavali jedan drugoga, ma kako to bolno bilo po čuvare svakojakih likova i dela.

Razlika je bila što su tadašnji lideri opozicije imali za cilj da skinu Miloševića s vlasti i bili za to plaćeni sa strane, a ovi današnji, pošto nema stranih donatora, jer sve što strancima treba uradiće Vučić sa Familijom, pa pošto nema donacija i pošto su svesni da Vučiću ne mogu ništa, preostalo je samo da se međusobno utrkuju ko će postati novi Mali umesto Malog ili Vesić umesto Vesića, jer to je njihov najveći domet – služenje gospodaru.

I verujte, ako ne na prvi, onda sigurno da drugi poziv potrčaće Vučiću u zagrljaj i opravdati da to rade za dobrobit zemlje. 

Naravno da je Vučić velika lukava lisica i sve to zna, pa se poigrava histeričnim napadima njih i odbranom sebe, a u stvari, sve je to predstava, sa ne baš talentovanim glumcima, ali dovoljno ubedljivim za ogladnele, iznemogle, iscrpljene, ucenjene i otupele građane Srbije.

I zato je za „opoziciju glavni problem u Srbiji „Savamala“ i „Fontana“, zato je i kod njih svako kritičko mišljenje zabranjeno i zato u svakom Jankoviću, Šutanovcu, Obradoviću i da ne nabrajamo ostale, čuči jedan mali Vučić, samo ili malo umiveniji i gospodskiji ili sa malom dozom srBske zemlje ispod noktiju, jer tako se valja.

Iz cele priče izdvajamo Zorana Živkovića, samo zbog onog njegovog pojavljivanja na protestu prilikom jedne od više Vučićevih inauguracija i zbog upornog zalaganja za ujedinjenje opozicije. I samo zbog toga. 

Definitivno, ni Vučić, ni opozicija ne dozvoljavaju da se u Srbiji stvori ni jedan iskreno levičarski, socijalistički pokret i partija, jer bi oni sami, a i njihova imovina bili ugroženi, pa je zato lakše i dalje huškati partizane na četnike, Srbe na Hrvate, Lale na dođoše i lakše je večito držati u bunilu građane Srbije i srpski narod uz pomoć SANU, raznoraznih intelektualaca, dobro plaćenih NVO koje služe za zamajavanje i iritiranje mase i na žalost, sve više SPC.

Svi imaju jedan cilj, a to je usmeriti narodni gnev i bes daleko od njih i njihovog bogatstva.

I zato molimo i tu opoziciju i te intelektualce, analitičare, akademike i ostale nagojene ili našminkane, tetovirane, sa psom ili šajkačom likove koji žive od para građana Srbije:

Ne serite više!

Živite i dalje na narodnoj muci, trošite pare onih koji su i zbog vas i zbog Vučića i Familije gladni, ali umuknite više, zgadili ste se tako kilavi, lažljivi, podli i sebični svakom ko je i malo normalan.

Vučić je lepo rekao da će vladati dokle on hoće i to je jedna od retkih istina koje je izgovorio, a šta nas čeka posle njega i njegovog naslednika i njegove opozicije, kakva će pustoš ostati i kako će se zvati ovaj prostor gde živimo, ko doživi – saznaće.

Ipak, na kraju da podsetimo, 1920. godine Komunistička partija Jugoslavije je bila treća stranka po broju poslanika u Skupštini Kraljevine Jugoslavije, pa je već sledeće godine bila zabranjena. Posle 25. godina KPJ je došla došla na vlast, i da li pravedno ili ne, sirotinja se osvetila onima zbog kojih su oni i njihova deca gladovali, umirali od bede i nemaštine i bili iskorišćavani i na najodvratnije buržujski neljudski način ponižavani. Da li se istorija ponavlja, ne znamo…

Foto: Screenshot/ Youtube

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

 

One Reply to “Opoziciji i intelektualcima: ‘Ajd ne serite više!

  1. Bla bla bla,zavidnost i samo zavidnost,sto on tj. onii to sad super rade,vratili i vracaju ugled Srbiji u Svetu a i oporavljaju i stavljaju Srbiju na cvrste noge.
    Nerazmem sto vi bar nesto malo niste uradili kad ste bili na vlast imali ste sanse ali za sve vreme koje ste bili na vlast prstom niste mrdnuli,sad cutite i ,,pokrite se“jer doso covek .i vlast koji su ocigledno mnogo sposobniji jer to se svuda u Srbiji a i u Svetu vidi.
    Nego daj bar jednom u istoriji da budemo SLOZNI SRBI pa da nam niko nista nemoze.
    Pozdrav a i nezaboravite onu staru
    SLOGA KUCU GRADI A……..

Ostavite komentar