KOLUMNE VESTI

Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcima

Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcima

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za ratne zločine iz 2015. godine, kojom se pet osoba tereti za ratni zločin u mestu Štrpci.

Foto: bg.ap.sud.rs

Kako je navedeno u današnjem saopštenju, krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu je na sednici održanoj 1. oktobra donelo rešenje o potvrdi optužnice protiv okrivljenih Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić.

„Ispitujući optužnicu Tužilaštva za ratne zločine, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su okrivljeni učinili krivično delo koje im se stavlja na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari“, navodi se u rešenju i dodaje da se okrivljeni i njihovi branioci mogu žaliti Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, 27. februara 1993. godine, pripadnici Vojske Republike Srpske su iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, na železničkoj stanici u mestu Štrpci izveli i ubili 20 putnika – 18 Bošnjaka, jednog Hrvata i jednu osobu neutvrđenog identiteta.

Izvor: Danas

Ostavite komentar