PODSEĆANJA

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ: Ipeta ubila mafija zbog dugova

Milić Vukašinović tvrdi da nekadašnji bubnjar „Bijelog dugmeta“ nije 1994. izvršio samoubistvo
Ipe Ivandić, Foto: Screenshot/ Youtube

Muzičar Milić Vukašinović uveren je da nekadašnji bubnjar rok grupe „Bijelo dugme“ Goran Ipe Ivandić, 12. januara 1994. nije izvršio samoubistvo skokom kroz prozor sa šestog sprata beogradskog hotela „Metropol“, kako glasi zvanična policijska verzija, već ga je ubila mafija zbog dugova! Na pitanje jednog pratioca na „Tviteru“ šta se zapravo dogodilo sa Ipetom, doktor za rokenrol je šokirao odgovorom.

– Dugovao je velike pare mafiji i bacili su ga s prozora u „Metropolu“ kao opomenu drugima da vraćaju pare na vreme – napisao je Milić na društvenoj mreži.

Uverenje da Ivandić nije digao ruku na sebe, već mu je presudila mafija, rok muzičar potvrdio je i za naš list.

Milić Vukašinović, Foto: Screenshot/ Youtube

– Smatram da se Ipe nije ubio, nije bio taj tip, ali se dobro zadužio kod mafije i najverovatnije ga je ona likvidirala – rekao je za „Novosti“ Vukašinović. – To mi je ispričao njegov najbolji prijatelj. U sarajevski Dom mladih, pred sam rat, došao je jedan mafijaš kome je Ipe dugovao 140.000 maraka. Ipe je tada već bio u Beogradu, a čovek je rekao da će otići tamo da mu naplati dugove. Činjenica da je živeo u hotelu u Veogradu podrazumevala je velike troškove, pa je morao da se zaduži. Da je hteo da se ubije ne bi to uradio u hotelu, već bi pronašao drugi način.

Prema tvrdnjama Milića Vukašinovića, bivši bubnjar „Bijelog dugmeta“ zapao je u veliki finansijski problem kada je započeo biznis u Hrvatskoj:

– Prijatelj ga je nagovorio da kupi plac na Pagu u Hrvatskoj i otvori luksuzan restoran. Ali, ubrzo je shvatio da je prevaren, da su papiri bili falsifikovani, da je izgubio sve i da zapravo nije vlasnik imovine koju je kupio.

BREGA: ISPAO KROZ PROZOR JER JE MESEČARIO

IPE se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe. Ovo je autorima dokumentarnog filma „Izgubljeno dugme“ rekao Ipetov prijatelj iz detinjstva, pokojni Aleksandar Tomašević. Da bubnjar kojem je tada bilo 39 godina nije u noći izmeđi 11. i 12. januara skočio sa šestog sprata hotela „Metropol“, verovao je i pokojni klavijaturista „Bijelog dugmeta“ Laza Ristovski, baš kao i basista Zoran Redžić. Ni prvi pevač „dugmića“ Željko Bebek ne veruje da je Ipe digao ruku na sebe. Alen Islamović je jedini koji je rekao kako je moguće da se ubio, dok Goran Bregović ima teoriju da je možda „ispao kroz prozor jer je mesečario“.

DA LI JE RECEPCIONAR REKAO ISTINU?

BEOGRADSKI rok novinar Dušan Vesić, višedecenijski prijatelj „dugmića“ i autor knjiga o njima „Lopuže koje nisu uhvatili“ i biografije „Šta bi dao da si na mom mjestu“, kaže da je sve što je saznao o Ipetovoj smrti precizno napisao u ovoj drugoj knjizi.

– Sve zavisi da li je recepcionar slagao policiju ili nije, odnosno da li su vrata Ipetove sobe bila zaključana iznutra ili nisu – smatra Vesić. – To je ključ cele stvari. Lično mislim da se Ipe ubio pod pritiskom. Po mafijaškom kodeksu, ako dužnik izvrši samoubistvo, onda mu ne diraju ženu i decu. To je moj lični osećaj. Mislim da se ubio da bi spasao porodicu.

Izvor: Novosti/ S. D.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar