PODSEĆANJA POLITIKA VESTI

Žena za sve: Jelena Trivan novi predsednik UO Filmskog centra Srbije i druge priče

Jelena Trivan, direktora „Službenog glasnika“, nova je predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, potvrđeno je Tanjugu u FCS.

Vlada je prethodno razrešila Nadu Popović Perišić sa mesta predsednice Upravnog odbora FCS. Predlog Ministarstva kulture i informisanja o članovima Upravnog odbora FCS treba ovih dana da verifikuje Vlada Republike Srbije.

Foto: Printscreen/ Agencije

Kako piše Istinomer Jelena Trivan je rođena 1973. godine u Kosovskoj Mitrovici. Odrasla je u Prištini, a nakon toga je živela u Kragujevcu gde je završila gimnaziju. Diplomirala je 1996. godine je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Završila je specijalističke studije u Briselu – “Evropske institucije i struktura EU”.

Iz njene radne biografije izdvajamo da je:

– Radila je na Radio-televiziji Kragujevac.

– Predavala književnost u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

– Bila je i jedan od osnivača Unije sindikata prosvetnih radnika.

– Nakon petooktobarskih promena, počinje da radi u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, na mestu zamenice Rasima Ljajića, gde je ostala do 2006. godine.

– Od 2004. predstavljala je Srbiju u Komitetu za ljudska prava Saveta Evrope.

– Na funkciju portparolke Demokratske stranke imenovana je 6. maja 2006. godine.
– Bila je poslanica je u Skupštini Srbije od 2007. godine, kao i članica Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.
– 2010. izabrana je za potpredsednicu Demokratske stranke.
– 2013. podnela je ostavku na sve stranačke funkcije u Demokratskoj stranci. padanje stranke”. Početkom februara 2014. napustila je Demokratsku stranku.
Početkom 2015. godine imenovana je za v.d. direktora „Službenog glasnika“.
Bila je u braku sa Draganom Trivanom, čija je firma „Protekta grup“ na poslovima sa državnim institucijama i preduzećima godinama zarađivala milione! Neku vrstu saradnje Trivanova firma „Protekta grup“ je ostvarila sa Upravom za trezor, opštinom Zvezdara, Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, Nacionalnom službom za zapošljavanje, JKP „Čistoća“ Sombor, Predškolskom ustanovom Zvezdara, Šumadijskim upravnim okrugom, Poreskom upravom Srbije, Domom zdravlja Voždovac i Sekretarijatom za dečju i socijalnu zaštitu Beograd…

 

O nekim aktivnostima Jelene Trivan, za vreme dok je bila funkcioner Demokratske stranke, a povodom njenih tadašnjih napada na Tomislava Nikolića, Bogoljuba Karića i Stanka Subotića Caneta, Stanko Subotić se u otvorenom pismu obratio javnosti:

STANKO SUBOTIĆ, PISMO IZ ŽENEVE:

Foto: Geto Srbija

U strahu i panici da će izgubiti diktatorsku vlast i beneficije koje uživaju već 12 godina, funkcioneri DS po nalogu svog gazde Borisa Tadića, ne biraju sredstva u prljavoj i nezakonitoj političkoj borbi koju vode. Tako i ne vode računa ni koga pominju, niti u kom kontekstu.

Iako me izvesna gospođa Trivan Jelena pominje u nekom, valjda ružnom kontekstu, lažno tvrdeći da sam na listi SNS, nikad u životu nismo se sreli, videli, razgovarali ili bili u kontaktu.

Jedini kontakt, ali vrlo blizak imao sam sa vrhom njene stranke, posebno s nekadašnjim predsednikom Borisom Tadićem i uglednom gospođom Ružicom Đinđić, visoko plasiranoj na izbornoj listi (drugo mesto).

Boris i Ružica su mi pominjali da postoji osoba (Jelena Trivan) iz stranke Rasima Ljajića čiji su i otac i brat umešani u organizovani kriminal (Afera Index), i da je ta osoba (Jelena Trivan) spremna na sve ne bi li oca i brata spasila zatvora i sudske presude.

Vidim, ne samo da ih je spasila, već je pola familije ugurala u pravosuđe Srbije, upravo ono pravosuđe koje me proganja i na montiranim procesima sudi, dok je ona (Jelena Trivan) dogurala do časnog mesta „Gorana Matića Demokratske stranke“.

Ne znam o kakvim dogovorima između Tomislava Nikolića i mene priča gospođa Trivan?

Jedine dogovore i finansijske aranžmane u Srbiji imao sam sa Demokratskom strankom, u kojoj danas ona žari i pali.

Ukoliko ne čita medije i nije obaveštena o čemu pričam, mogla bi da pita nosioca liste DS ili DS kandidata za predsednika Srbije – o kakvim parama i dogovorima govorim.

Ono što treba da zna javnost Srbije jeste da su mi Boris Tadić i Ružica Đinđić, odmah po uzimanju više od milion evra, namestili montirani sudski proces i to od sudova u kojima sudi familija gospođe Trivan i slični ucenjeni i osumnjičeni partijski kadrovi ove najlicemernije stranke u Srbiji.

A sve u nameri da uzmu još! Jer njima nikada nije dosta!

Stanko Subotić

Ženeva 23.04.2012.

Nije zgoreg pogledati i emisiju „Dvougao“ u kojoj Jelena Trivan izjavljuje da nije moguća nikakva saradnja između njene stranke i stranke Aleksandra Vučića, jer su oni „suviše različiti i suviše daleko“…

U međuvremenu se, kao što vidimo, ta različitost i daljina između nje i SNS-a uspešno prebrodila, mada se i tada u vazduhu osećala izvesna simpatija među učesnicima emisije:

O drugim mnogobrojnim šarenolikim aktivnostima Jelene Trivan, pisaćemo nekom drugom prilikom, povodom neke nove zaslužene funkcije.

M. A. M.

Ostavite komentar