POLITIKA VERA I VEROVANJE

Amfilohije o KiM: Naši punoglavci misle da su neke vođe i sve žrtvuju debelom crevu

Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima: ‘Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu’. KiM je svetinja, to znaju svi koji imaju osećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) sinoć na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova.

Foto: Screenshot

Ali, to ne razumeju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je „brozomora“ zavladala i da je vreme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog sveta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju – izjavio je mitropolit Amfilohije, piše Danas.

Mitropolit je naglasio da oni koji su napadali potpisnike Apela za odbranu KiM sad treba da se suoče sa Saborom i poglavarom SPC.  Prema njegovim rečima, rečenicu patrijarha Irineja da „sve što je na silu oteto može da se vrati, dok poklonjeno ne može nikada“ treba da „shvate i naši punoglavci koji ne znaju šta je narod i istinski čovek, nego sve žrtvuju debelom crevu, prihvatajući evro-američku civilizaciju koja je gora od komunizma“.

Pročitajte još:

Atanasije: Drašković je izdajnik i notorni ludak. Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč

Agencije

Ostavite komentar