DSS: Ministar Ljajić sramotno i besmisleno pravda pljačkuTelekoma
POLITIKA

Ako damo Kosovo možemo da počnemo da se pakujemo, neko će doći i po Beograd

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da bi vlast SNS i veći deo opozicije, ali ne i DSS, potpisali rešenje za Kosovo koje odgovara Briselu.

Na tribini DSS o „Apelu za odbranu Kosova i Metohije“ u opštini Stari grad, Jovanović je kazao da će građani na referendumu moći da spreče promenu Ustava i na taj način predaju Kosova.

„Poznajući Srbe, referendum o promeni Ustava neće proći lako. U suprotnom Srba na nezavisnom Kosovu ne bi bilo“, kazao je Jovanović.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković zatražio je da vlast „ne lomi preko kolena“ pitanje Kosova i Metohije.

„Protiv smo potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma, protiv podele Kosova i protiv prihvatanja da uđe u Ujedinjene nacije“, istakao je Ković.

On je naveo da se zalaže za zamrzavanje konflikta. „Čemu žurba, pošto se odnos snaga u svetu menja“, zapitao se Ković.

Profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Milo Lompar nazvao je vlast Aleksandra Vučića „simulakrumom“.

„Vlast bi da bude i patriotska i izdajnička. Ali to nije moguće, dok publika ne poludi. A za to je potrebna televizija“, rekao je Lompar.

On je dodao i da je duboko zabrinjavajuće što danas Španija više brine od Srbije o kosovskom pitanju.

Filmski reditelj Danilo Bećković rekao je da vlast menja diskurs i da sada postavlja kao tezu da niko od Srbije ne traži priznanje kosovske nezavisnosti.

„Ako damo Kosovo možemo polako da počnemo da se pakujemo, neko će doći i po Beograd. Da je Kosovo izgubljeno ne bi nam ga ni tražili. Potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma legitimisali bi sve zločine nad Srbima“, kazao je Bećkovic.

Izvor: B92

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar