POLITIKA

Aleksandar Vučić: 45 minuta Trampovog govora analiziraćemo 45 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je situacija u svetu veoma komplikovana i da Srbija mora da učini sve da „nikada ne bude na spisku zemalja koje je danas u pakao slao američki predsednik“ Donald Tramp.
Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug

Vučić je posle Trampovog govora u Ujedinjenim nacijama rekao da je za Srbiju bolje da bude „izvan svakog radara“, kako bi sačuvala „svoju i budućnost svoje dece“, objavila je televizija Pink.

„Naše je da uradimo sve da nikada ne budemo na spisku zemlja koje je danas u pakao slao američki predsednik, da vodimo pamentnu politiku i sačuvamo svoju zemlju i narod“, naveo je Vučić.

Tramp je u UN izjavio da su „otpadnički režimi“ pretnja svetu i kao takve je označio Severnu Koreju i Iran, rekavši da će SAD „potpuno uništiti Severnu Koreju ako budu primorane da brane sebe i svoje saveznike“, a osudio je i vladu zaraćene Sirije i dodao da neki delovi sveta zahvaćeni nasiljem „idu u pakao“.

Predsednik Srbije je kazao da je danas čuo i „nekoliko dobrih i nekoliko iznenađujućih poruka“ i dodao da će Trampov 45-minutni govor srpsko rukovodstvo detaljno analizirati.

„Danima i nedeljama ćemo raditi na analizi tog govora. Tih 45 minuta (govora Trampa) analiziraćemo 45 dana da bismo izvukli pouke i procenili šta je to što je najbolje za našu zemlju u narednom periodu“, naveo je Vučić.

Izneo je da je „pažljivo slušao“ govor Trampa i da o tome „porazgovarao i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom“ i dodao da je primetio „veliku podeljenost u sali UN“ povodom govora američkog predsednika.

Vučić je rekao da mu izgleda da postoje određene paralele sa stanjem pred Prvi svetski rat i s nekim drugim istorijskim prilikama.

„Mislim da je svet danas u veoma opasnoj situaciji. Mnogo se teških reči danas moglo čuti. Ostaje da se vidi šta će na to reći predstavnici Irana, Venecuele, Severne Koreje, ali i Kine i drugih zemalja“, rekao je Vučić.

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar