POLITIKA VAŠ STAV

APEL ZA ODBRANU KiM: Vučićeve „vizije“ najavljuju PRODAJU Kosova i Metohije

SAOPŠTENjE POKRETAČA APELA ZA ODBRANU KOSOVA I METOHIJE

Aleksandar Vučić se ponovo oglasio (intervju u Kuriru od 6. maja 2018) svojim „vizijama“, koje imaju samo jednu vrlinu – otvoreno, bez uvijanja, najavljuju predaju, tačnije prodaju Kosova i Metohije.

Foto: dveri.rs

Ponovo je izrekao neistinu da „mi već od 2008. imamo nezavisno Kosovo“, iako, makar kao pravnik, zna da nema državnosti bez članstva u UN. A pošto je i ovoga puta dopustio stolicu u UN za „Kosovo“, jasno je da srpska pokrajina može lako postati nezavisna od Srbije ako se njemu dopusti da i nadalje (protiv Ustava ove zemlje) na svoju ruku pregovara. Doduše, rekao je da nije spreman da kaže „evo vam nezavisno Kosovo nizašta“, ali to nema značenje: „nizašta na svetu nisam spreman da predam našu svetu zemlju“, jer, kako reče: „od sveta čeka ponudu koja će biti za nijansu bolja nego do sada“, kojom bi za već „kovertirano“ priznanje Kosova Srbija „dobila“ nešto zauzvrat – „i teritorijalno i u pogledu svega drugog“. Drugim rečima, Vučić nije spreman da dopusti nezavisno Kosovo budzašto, ali zato jeste – za „nešto“!

Onaj ko se zakleo na čuvanje integriteta Srbije najotvorenije trguje njenom teritorijom i suverenošću. On posledice ubistava, pljačke i etničkog čišćenja Srba naziva „realnošću“ i Velikoj Albaniji u nastajanju predlaže razmenu srpskih teritorija (četiri opštine na severu Kosova) za srpske teritorije (cela Metohija, najveći deo Kosova, Preševo, Bujanovac). Iako u svom otužnom mesijanstvu duboko ubeđen u to da će neka „istorija“ – albanska, nemačka, britanska…(?), ali svakako ne i srpska – dati za pravo njegovim „vizijima“, Vučić je svestan da „mu Srbi nikada neće oprostiti svoju bolju budućnost i mir“ – „jer smo nerealni i jer nismo naučili“, pa je izvesno „da za bilo kakvu odluku o Kosovu neće imati ni razumevanja niti većinsku podršku našeg naroda.“

Kada već ima takvu golemu nesreću da predvodi tako nezahvalan i mazohistički narod, koji – kako je Vučić naučio iz drugosrbijanskih „jevanđelja“, koja je, očigledno, imao na umu dok je svojom verolomnom desnicom u Skupštini skrnavio Miroslavljevo jevaneđelje – ume da slavi samo „poraze i ratove“, zašto ga ne prepusti njegovoj nesreći i preda nekom manje „prosvećenom“ kormilo srpske države? Na tome bi mu većina Srba bila duboko zahvalna, jer mi ne umemo da cenimo njegovu „žrtvu“, „dalekovidost“, to što je uspešno usvojio „gradivo“ koje mu je utuvljeno na nekoj „brzopoteznoj“ NATO-obuci za „lidere“ iz Istočne Evrope, koji će bespogovorno slediti njihove naloge, čak i kada je to u bolnoj suprotnosti i sa zdravim razumom i elementarnim moralom. Jer, kako reče Vučić, „Srbi su takvi.“

Zaista je vreme da ponovo budemo takvi i da kao narod ustanemo pre nego bude kasno, pre nego aktuelni predsednik,čiji je državnički kompas odavno razmagnetisan, ne počini veleizdaju i potpiše nepovratnu istorijsku kapitulaciju svih srpskih naraštaja od postanka našeg naroda do danas.

Informativna služba DSS 9.5.2018

Ostavite komentar