POLITIKA VESTI

Bacanje para potpredsednika Vlade Vojvodine Milićevića na kabinet i napredni bife

Izgleda da je potpredsednik Vlade Vojvodine Đorđe Milićević bukvalno shvatio izreku “prvi utisak je najvažniji”.

Očigledno vodeći računa šta će reći stranke koje prima, ovaj vojvođanski funkcioner je, u vreme kada državni vrh apeluje na štednju, renovirao ceo kabinet, na šta je dato više od milion dinara, nezvanično saznaje „Blic“!

Pritom, u zahtevima je išao toliko daleko da je dodatno ugradio i bife, a do tančina je birao svaki detalj, pa i stonu lampu koju će mu krasiti radni sto.

Ovakvi potezi direktno se kose sa politikom koju propagira Srpska napredna stranka kojoj Milićević pripada, zbog čega je njegovo razmetanje naišlo na zgražavanje partijskih kolega i zaposlenih u pokrajinskoj vladi.

– Milićević je rešio da sebi potpuno ugodi na radnom mestu, te je kompletno renovirao kabinet. Vodio se principom da sve što je uneto u kabinet mora da bude novo. Zaposleni su sa velikim neodobravanjem gledali na sve to i među sobom komentarisali da je čudno što to radi, dok je u kabinetu predsednika pokrajinske vlade isti nameštaj još iz vremena Dunavske banovine – prepričava naš sagovornik.

Očigledno je da Milićević za tradiciju ne mari, a kako mu je posao da koordinira ekonomskim razvojem Vojvodine, potezi koje povlači pokazuju da brine o razvoju, ali svoga kabineta.

– Njegov radni prostor majstori su krečili dva puta. Prosto, nije mu se dopalo kako je ispala boja zida, pa su po njegovoj direktivi krečili ponovo. Ipak, to nije sve. Potpredsednik Vlade je naredio da se napravi poseban bife u okviru kabineta, što do sada nije bila praksa. Pa ko još u današnje vreme ugrađuje bife?! – pita se naš izvor.

Osim osveženju, Milićević je veliku pažnju posvetio i osvetljenju.

– Tražio je da mu se kupi specijalna “dijana” stona lampa za kabinet. Trebalo je da bude potrošeno 650.000 dinara, ali je potrošeno mnogo više. Samo je čuveni bife koštao oko 600.000 dinara – napominje sagovornik „Blica“.

Svestan da renoviranje neće naići na odobravanje, Milićević se potrudio da sakrije radove, te ih je provukao kroz najmanje pet javnih nabavki, u nekoliko meseci raspisanih.

– Tako “nabavka i zamena svetlećih tela u klubu delegata Skupštine i kabinetima pokrajinske vlade” od 17. februara u stvari krije kupovinu pomenute lampe “dijana”, ali i rasvetu na plafonu koja je urađena po poslednjoj modi. Druga nabavka, “oprema i ugostiteljski sitan inventar” od 8. maja odnosi se na bife i opremu za bife. Sve je prikriveno kako ne bi bilo lako povezano s njegovim kabinetom – kaže naš izvor.

Đorđe Milićević je godinu dana na poziciji potpredsednika Vlade, a pre toga je bio poslanik i potredsednik Skupštine Vojvodine. Uvek ističe da Vlada radi u interesu građana.

Vlada vojvodine: Nije bilo radova

U Vladi Vojvodine tvrde da nije bilo nikakvih radova.

– Nisu u toku radovi na renoviranju tog prostora, niti je planirano izvođenje bilo kakvih radova. Shodno navedenom, nije došlo do utroška bilo kakvih finansijskih sredstava za ovu namenu – tvrde oni.

Foto: skupstinavojvodine.gov.rs

Izvor: Blic/ D. Luković

Ostavite komentar