POLITIKA

Beograd daje 3 miliona evra za jarbol i zastave. Svaka zastava će koštati ko manji stan

Beograd daje tri milliona evra za jarbol i zastave

Nakon najave da će se kod beogradskog Ušća biti postavljen jarbol od 120 metara, vredan gotovo dva miliona evra, gradonačelnik Beograda Siniša Mali pohvalio se kako će na svakom ulazu u Beograd biti postavljene po tri zastave. U rebalansu budžeta može se videti da će zastave na deset lokacija koštati čak 1.1 milion evra.

Ilustracija, Foto: Jutarnji glasnik, Printscreen/ NSPM, N1
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji već neko vreme “neće još dugo ostati na toj funkciji”, iako je, prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, najbolji gradonačelnik u novijoj istoriji prestonice, u poslednje vreme aktivno sumira rezultate svog rada, ali i najavljuje nove i nove projekte, poput izgradnje metroa, novih stambenih kompleksa ili džinovskog jarbola.
Poslednja u nizu najava je da će Beograd na svakom ulazu u grad imati tri zastave – dve srpske i jednu gradsku, usled viška novca u gradskoj kasi.
„Dovoljno smo bogata zemlja da izdvojimo deo novca i za srpsku zastavu i za srpsku trobojku. Ne vidim zašto bi to bilo kome bio problem, nikoga nismo ugrozili, nikoga nismo oštetili. Višak koji imamo (u budžetu) izdvojili smo za to“, rekao je Mali novinarima u Skupštini Grada Beograda.
Poznato je da će jarbol visine 120 metara Beograđane koštati 230 miliona dinara (oko 1.9 miliona evra), ali Mali nije rekao koliki će višak u kasi otići na nabavku i postavljanje zastava.
rebalansu budžeta grada Beograda, usvojenom danas, navodi se da će za nabavku i ugradnju zastava, koje će biti postavljene na deset lokacija, biti izdvojeno 134 miliona dinara (oko 1.1 miliona evra). Budući da je Mali rekao da će na ulazima u Beograd biti po tri zastave, zaključujemo da će biti postavljeno ukupno 30 zastava – svaka zastava tako će koštati više od 35.000 evra, cena po kojoj se može kupiti montažna kuća ili manji stan.
NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

One Reply to “Beograd daje 3 miliona evra za jarbol i zastave. Svaka zastava će koštati ko manji stan

  1. Jel bi mogao „gradonačelnik“ da deo tog novca uplati Nordur udruženju za završetak hemato-onkološkog odeljenja za decu. Mislim da nije fora da SMS skupljaju novac koji im nedostaje kad već kod gradonačelnika Beograda kasa preliva. Ova priča o jarbolima je zaista nadrealna i ja sve mislim da se oni zezaju. Verovaću tek kad vidim u medjuvremenu obavestite “ gradonačelnika“ da bolesnoj deci treba da završi hemato-onkološko odeljenje!

Ostavite komentar