POLITIKA SRBIJA SVET

BIA potvrdila: SNIMAK špijunske afere je autentičan!FOTO

BIA potvrdila: SNIMAK špijunske afere je autentičan!

Bezbednosno-informativna agencija je RTS-u potvrdila autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.
BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac. Kada je reč o drugom čoveku sa snimka, za koga su mediji objavili da je srpski agent, u BIA za Tanjug kažu da na tom slučaju intenzivno rade VBA i sve ostale bezbednosne službe, uključujući i samu BIA, kako bi svi relevantni podaci biti postupni državnom vrhu, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

O detaljima slučaja, javnost će biti obaveštena nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja će biti održana sutra.
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u skupštinskom holu da se rano jutros videla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on, kao vrhovni komandant Vojske, naložio VBA da istraži aferu.

Brnabić će u Skupštini rekla da će se danas ili sutra sastati Savet za nacionalnu bezbednost povodom navoda da Rusija vrbuje pripadnike bezbednosnih službi Srbije.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je o tome razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on izdao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji (VBA) da istraži te navode.

Navodeći da nadležni tek treba da dobiju dodatne informacije, premijerka je ocenila da će u slučaju da se utvrdi da su te informacije tačne, to predstavljati „ozbiljan problem“ i „stvar oko koje će morati ozbiljno da se pozabave“.
Brnabić: Ukoliko je ovo istina onda imamo ozbiljan problem
Izvor: Tanjug

Upitana da li to može da poremeti odnose sa Rusijom, ona je kazala da ne može da iznosi paušalne ocene i da mora da sačeka informacije VBA.

„Blic“ je ranije naveo da je na snimku ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban. On na snimku daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin napustio je danas pre podne, bez objašnjenja, sednicu Skupštine Srbije.

Vulin je nešto ranije izjavio za Tanjug da je u poslednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Ðuru Jovanića, imao više razgovora sa Vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ministar odbrane takođe je rekao da sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi i da je situacija ozbiljna.

Izvor: Mondo  Foto:Screenshot

Ostavite komentar