POLITIKA

Blic: EU traži da Vučić najuri Dačića iz Vlade zbog saradnje sa Šešeljom

Aleksandar Vučić nalazi se pod pritiskom pojedinih zapadnih zemalja da izbaci Ivicu Dačića iz Vlade zbog njegove saradnje sa Vojislavom Šešeljom, piše „Blic”.
Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Screenshot/ Youtube

Kako navodi „Blic“, problem je nastao nakon što je Socijalistička partija Srbije na lokalnim izborima u Mionici napravila koaliciju sa radikalima.

– Rezultat izbora u Mionici veoma teško je pao predstavnicima zapadnih zemalja, a još teže im je zbog toga što se isti scenario sprema i za beogradske izbore – kaže jedan od sagovornika „Blica“.

Nakon što se informacija o mogućoj saradnji crveno-crne koalicije ili Ivice Dačića i Vojislava Šešelja pojavila u domaćoj štampi, upalio se alarm ambasadora pojedinih zapadnih zemalja koji su odmah kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića počeli da se raspituju za tu koaliciju, kao i da li je on inicirao i aminovao saradnju.

– Zapad neće da čuje ni za Š od Šešelja. Stranci pitaju kako je moguće da jedan od koalicionih partnera u vladi pravi bilo kakve dogovore sa nekim toliko ekstremnim kakav je Šešelj. Ukoliko se koalicija SPS/SRS formira uoči beogradskih izbora, to će biti početak kraja ove vlade – navodi sagovornik „Blica“.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar