POLITIKA VERA I VEROVANJE

BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA Skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na KiM, kolona sa Terazija krenula ka Hramu (VIDEO)

BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA Skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na KiM, kolona sa Terazija krenula ka Hramu (VIDEO)

Posle okupljanja na Terazijama, koje je počelo nešto pre 16.00 časova, u okviru molitvenog skupa podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i drugim krajevima u kojima živi srpski narod, u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, kolona građana je taćno u 16.15 krenula ka Slaviji, odnosno Hramu Svetog Save.

Kolona je sa Terazija krenula ka Hramu Svetog Save gde će se u 17.00 časova služiti moleban Presvetoj Bogorodici, na bini Božićnog seoceta.
Nisu izostale ni bačene petarde, ali se kolona mahom u tišini kreće centralnim gradskim ulicama, dok se sporadično mogu ćuti povici „Ne damo svetinje“.
Saobraćaj na Terazijama i u Ulici kralja Milana već je zaustavljen i to u oba smera, tako da je došlo do značajnih promena u funkcionisanju javnog gradskog prevoza.

Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade RS za Kosovo i Metohiju i Nebojša Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije

– Sve linije koje idu preko Terazija preusmeravaju se, dok su druge, skraćene. Trolejbuska linija 29 skraćena je do Slavije, slično kao i autobuska 31. Sve ostale linije koje idu preko Terazija, preusmerene su preko Trga republike, dalje ka Makedonskoj i ka Trgu Nikole Pašića – rekli su za „Blic“ iz Dispečerskog centra GSP „Beograd“.
Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, među okupljenima su i Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade RS za Kosovo i Metohiju i Nebojša Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, mnogobrojna crkvena lica, ali i navijačke grupacije, među kojima su primećeni „tifozi“ Rada sa Banjice.
Na transparentu koji je postavljen na čelo kolone ispisano je „Vreme je Božije pravde“, a u prvim redovima nalaze se crkveni velikodostojnici.

Izvor:Blic Foto:Screenshot

Ostavite komentar