POLITIKA SRBIJA

Boško Obradović: Srbijom ne vlada Vlada Srbije već mafijaška politička organizacija na čijem čelu su braća Vučić

Svestan sam da zbog otkrivanja istine može da leti glava, ali neko mora da progovori o političkoj mafiji koja nas pljačka i uništava

Boško Obradović: Srbijom ne vlada Vlada Srbije već mafijaška politička organizacija na čijem čelu su braća Vučić

U Srbiji neće biti političkih promena dok stvari ne nazovemo pravim imenima i dok ne postavimo pravu političku dijagnozu, bez obzira koliko nas to može koštati. Srbijom ne vlada Vlada Srbije – kako to nalaže Ustav, već mafijaška piramidalna politička organizacija na čelu sa braćom Vučić. Zbog njihove strahovlade malo je onih koji smeju da izgovore imena političkih mafijaša u vrhu vlasti i državnom sistemu. Kriminalci nose policijske uniforme, obučeni su u tužilačka i sudijska odela, nalaze se u Vladi Srbije, medijima, sportu… Iako sam svestan da mogu imati ozbiljne posledice zbog ovoga što iznosim u javnost, dužan sam da otkrijem istinu o mafijaškoj političkoj strukturi koja vlada Srbijom.

Aleksandar, Anđelko i Andrej Vučić, Printscreen

Na čelu ove političke mafije su braća Aleksandar i Andrej Vučić. Glavni politički mafijaši u Vladi Republike Srbije su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji se mnogo više bavi radom BIA nego zdravstvom u Srbiji, i Siniša Mali, ministar finansija, čiji brat Predrag Mali je najbolji prijatelj Andreja Vučića. Pored rođene braće istaknutih funkcionera vlasti (ovde treba dodati i Igora Brnabića, brata Ane Brnabić, i Nemanju Stefanovića, brata Nebojše Stefanovića), važne uloge u ovom mafijaškom političkom sistemu igraju i očevi: Anđelko Vučić, otac Aleksandra i Andreja Vučića, i Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića, ministra policije.

Ilustrcija

Čitav ovaj mafijaški politički sistem ne bi mogao da funkcioniše da nemaju svoje ljude u svim sferama društva, a pre svega na najvišim pravosudnim funkcijama, kao što su Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda i Jovan Jovanović, predsednik Privrednog suda u Beogradu. Oni blokiraju i drže u fiokama sve policijske, tužilačke i sudske predmete koji se tiču istraga i krivične odgovornosti zbog učešća članova ove političke mafije u kriminalu i korupciji.

Branko stefanović , otac Nebojše Stefanovića

Tu su glavni kumovi ove političke mafije: Stanko Subotić Cane, Nikola Petrović, Nenad Kovač, Slaviša Kokeza, Zvonko Veselinović, Milan Radojičić i Goran Veselinović, kao deo ovog klana koji drži monopol na bavljenje biznisom u Srbiji, kao i mnogim drugim radnjama sa one strane zakona. Sve njihove aktivnosti zaštićene su u BIA, zahvaljujući Bratislavu Gašiću, istaknutom članu političke mafije, i MUP-u, zahvaljujući Nebojši Stefanoviću i donedavnom državnom sekretaru Dijani Hrkalović. Za pokrivanje medijskog dela njihovih aktivnosti zaduženi su Vladimir Beba Popović, Željko Mitrović, Dragan J. Vučićević i Olivera Zekić, a advokatske usluge obezbeđuje im advokatska kancelarija bivšeg šefa BIA Aleksandra Đorđevića.

Dijana Hrkalović

Jedini način da Srbija progleda i opstane jeste jasno i glasno iznošenje ovih imena i njihovih uloga u javnost, direktno suočavanje svih članova ove političke mafije sa odgovornošću koja ih čeka i čvrsto obećanje građanima da će se to zaista i desiti od strane opozicionih lidera. Primera radi, Zlatibor Lončar i Siniša Mali nisu ministri već politički mafijaši na ministarskim funkcijama. U policiji, tužilaštvu i sudstvu nalazi se mnogo kriminalaca koji bi prvi trebalo da se nađu na udaru zakona. Istinski lideri opozicije i buduće vlasti biće oni koji su spremni da se suprotstave ovoj političkoj mafiji i ispune obećano.

Ako političke promene koje moraju doći ne budu podrazumevale obračun sa ovom političkom mafijom – ništa nismo uradili! Ako dođe samo do smene vlasti, ali ne i do krivične odgovornosti i promene čitavog korumpiranog sistema – to neće biti nikakve istinske promene. Pitanje obračuna sa političkom mafijom je biti ili ne biti za Srbiju: ili oni ili mi. Ukoliko ne zaustavimo delovanje ove mafije – nastaviće se urušavanje svih državnih institucija, pljačka države i građana i masovan odlazak mladih u inostranstvo.

Dušan Spasojević i Zlatibor Lončar

Na raspolaganju imamo i više metoda za rešavanje ovog problema: novi zakon o visokoj korupciji, koji će omogućiti delovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju i čitavog odeljenja specijalne policije za visoku korupciju, zakon o ispitivanju porekla imovine, kao i davanje slobode, podrške i zaštite mnogim časnim ljudima i profesionalcima u srpskoj policiji i pravosuđu da mogu da rade svoj posao i obračunaju se sa ovom političkom mafijaškom hobotnicom.

Izvor: Dveri   Foto: Screenshot

Ostavite komentar