POLITIKA VESTI

Božo Prelević napustio Pokret slobodnih građana

Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića napustili su advokat Božo Prelević koji je podneo ostavku na mesto poverenika PSG za Beograd i pozorišni reditelj Kokan Mladenović, piše „Blic“ od utorka.
Foto: Screenshot/ Youtube

Pozivajući se na neimenovan izvor, „Blic“ je naveo da je Prelević o svojoj ostavci rukovodstvo Pokreta obavestio pisanim putem, ubrzo nakon vanredne skupštine PSG.

„Moj zadatak je bio da formiram Gradski odbor, ja sam to i okončao. Takođe sam formirao i 12 opštinskih odbora i taj posao je takođe završen“, rekao je Prelević, ali nije hteo da odgovori zbog čega je napustio Pokret.

Reditelj Kokan Mladenović rekao je kratko za list: „Nemam komentar na Sašu Jankovića“.

U međuvremenu Mladenović je za sajt lista „Danas“ rekao da nikada nije ni bio član PSG, niti da je bio u kontaktu sa njima.

„Ja sam učestvovao aktivno u kampanji, jer sam te ideje prepoznao kao nešto dobro za Srbiju. Takođe, dao sam svoj potpis za osnivanje PSG, ali nikada nisam bio član, nisam posle bio u komunikaciji sa njima, niti sam ja neko ko se bavi politikom. Dakle, nisam bio niti sam u kontaktu sa njima, nisam bio aktivan, pa ni ne mogu da ih napustim“, naveo je Mladenović.

Izvor „Blica“ naveo je da je i književnik Dragan Velikić na ivici da napusti PSG, ukoliko pred beogradske izbore bude napravljena koalicija sa Narodnom strankom Vuka Jeremića.

Izvor: Beta

Prethodni članci

Ostavite komentar