Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku
POLITIKA

Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku

Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u sredu, 31. oktobra, na sastanku uže grupe Minhenske bezbednosne konferencije koji se održava u Minsku, u Belorusiji. Najavljeno je i učešće predsednika Kosova Hašima Tačija.

Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku
Foto: Printscreen/ NSPM

Predviđeno je da se na marginama konferencije premijerka Brnabić sastane sa predsednikom i premijerom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom i Sergejom Rumasom, saopšteno je iz Vlade

Iz Tačijevog kabineta je istovremeno saopšteno da će predsednik Kosova u sredu u Minsku učestvovati na panelu zajedno sa premijerkom Brnabić.

Kako se navodi, moderator tog panela je šef Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, a otvoriće ga ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makei.

Tači će, kako se navodi, govoriti o naporima da se izgradi stabilan mir i da se ojača evroatlantska perspektiva za Kosovo i region.

U saopštenju se dodaje da je Tači u Minsk otputovao na poziv Išingera i da će učestvovati na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, koji okuplja regionalne lidere, čelnike država i međunarodnih organizacija, ministre, poslanike, predstavnike NVO i novinare, kako bi diskutovali o pitanjima regionalne i globalne bezbednosti.

Izvor: N1

Ostavite komentar