POLITIKA VAŠ GLAS

Bura oko izjave ministra Lončara  o Crnogorcima se ne smiruje, dok jedni osuđuju, drugi podržavaju

Bura oko izjave ministra Lončara  o Crnogorcima se ne smiruje, dok jedni osuđuju, drugi podržavaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara da se izvini zbog izjave kojom je uvredio crnogorski narod.

Vučić je, tokom obilaska Vojske Srbije u kasarni na Topčideru, rekao novinarima da „misli da nije dobra reakcija Lončara“ i da smatra da svi treba da imaju jedne uslove, jednaka prava i pravila.

„Da pokažemo razliku izmedju nas i njih. I da se tom razlikom ponosimo, nadajući se da te razlike neće biti u budućnosti“, izjavio je Vučić.

Arhivski snimak posete bolnici
Danas je napravio i anketu povodom izjave ministra Lončara
Da li će Lončar snositi političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima?

Najveći broj čitalaca Danasa ne misli da će ministar zdaravlja Zlatibor Lončar snositi neke političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima, pokazali su rezultati ankete Danasa.
Povodom izjave ministra Lončara da „na mnogo vodećih mesta imamo Crnogorce koji nisu srpski naučili“, pitali smo građani da li misle da će snositi određene sankcije zbog takve izjave.

Većina građana, tačnije čak 97 odsto smatra kako će Lončar proći bez sankcija, dok svega tri odsto građana misli kako će, ipak, biti sankcionisan, pokazalo je glasanje na našoj Fejsbuk anketi, gde je glasalo 2.300 građana.

Malo manji broj građana koji smatraju da sankcija neće biti, bio je na Tviteru i to 93 odsto, dok je sedam odsto izrazilo mišljenje kako će sankcija ipak biti, na anketi gde je glasalo 880 građana. Isti rezultat 93 naspram sedam osto bio je i na našoj Instagram anketi.

Na anketi na našem sajtu glasalo je 278 građana, gde 87 odsto njih, takođe, smatra da Lončar neće snositi političke posledice, dok 13 odsto odsto misli da će sankcija biti.


Imali smo veliki broj komentara na naše ankete.

„Trebalo bi jer ovakva izjava zvaničnika Srbije ide na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori tj. koristi Milovom režimu“, glasi jedan komentar na Fejsbuku.

Ima i građana koji podržavaju ovakvu izjavu ministra Lončara.

„Čovek je rekao ono što drugi po kuloarima pričaju već 30 godina, a ne smeju javno da kažu. Bravo za hrabrost Lončara“, glasi komentar jednog građanina.Izvor:Danas

 „Srbija nije džak koji svako može da udara“

Veroljub Nedeljković,predsednik „Srbija moja otadžbina“

Povodom ove izjave i Udruženje “Srbija moja otadžbina“ poslalo je javnosti saopštenje koje objavljujemo u celosti:

„Srbija nije džak koji svako može da udara“- dajemo podršku svakom ko daje izjave u interesu srpskih interesa
Podrška ministru Zlatiboru Lončaru i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću

Udruženje“Srbija moja otadžbina“, 7.900 pretežno bivših vojnih lica i policajaca iz čitave eks-Jugoslavije daje apsolutnu podršku srpskom pravoslavnom narodu koji su ustali u odbranu svetinja u Crnoj Gori.
Samim tim dajemo podršku i svima koji „ne uvijajući u celofan“ iznesu svoje mišljenje o pokušaju Vlade i režima Crne Gore da razjedini pravoslavnu braću praveći veštački novi narod, pokušavajući da kolevku srpstva razjedini i da brat na brata udari.

Globalisti koji pokušavaju da prekroje istoriju uz pomoć svojih poslušnika zaboravljaju da istoriju njen tok i razvitak zapravo izražava težnje naroda, a očigledno su zaboravili i na moć i snagu zajedničke vere pravoslavne braće, koja je sve jača u borbi za očuvanjem srpske kolevke.

Sve je to dovelo decenijama unazad do raskola bratskog naroda, što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i rekao, a to da u Srbiji ima Crnogoraca koji još „srpski“ nisu naučili, i da se nalaze na visokim pozicijama, koja je kako je rekao izmanipulisana, a medijskim spinovanjem poprimila i drugačiji kontekst i izazvala negativne reakcije.

Udruženje „Srbija moja otadžbina“ je ovu izjavu shvatila, „simbolično“odnosno da nije problem u „srpskom jeziku“, već da vlast u Crnoj Gori, razdvaja srpski narod decenijama unazad. Svedoci smo da Vlada Crne Gore ne čuje čak ni“glasove“ 30 kilometara duge kolone pravoslavne braće koja traže svoja osnovna prava, prava na veroispovest.

Poruku ministra Lončara da Srbija nije „džak za udaranje“, podržava većina i u Srbiji i u Crnoj Gori i „Srbija moja otadžbina“ smatra da u ovom trenutku svi treba da budemo jedinstveni, a ne da napadamo izjave koje brane srpske interese.
Iz istog razloga pozdravljamo reakciju ministra spoljnih poslova Ivica Dačić, na sastanku evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i ministrima, kada je kako prenose izvori insistirao da nije u redu da Varhelji ćuti dok neko otima srpske manastire na Kosovu i da ćuti za takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije.

Mediji prenose da je reč o skandaloznom ponašanju ministra Dačića, a mi iz Udruženja „Srbija moja otadžbina“poručujemo da podržavamo svaku izjavu koja štiti srpski nacionalni interes , i da samo ako smo složni možemo sačuvati svoj narod.
“Srbija moja otadžbina“ apeluje na državne organe Crne Gore da budu svesni svoje odgovornosti pred istorijom i budućnošću i tražimo hitno povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti jer je očigledno da Vlada Crna Gore pokušava da dobije na vremenu da se izvuče iz pozicije u koju je sama sebe dovela.

Mi smo protiv predloga Zakona kojim predstavnici vlasti u Crnoj Gori žele da od mitropolije i eparhija Srpske Pravoslavne Crkve nasilno oduzmu crkve i manastire i njihovu imovinu i čijim odredbama bi se ukinulo neotuđivo pravo svakog pojedinca na slobodu veroispovesti i savesti.

Mi iz Udruženja dajemo podršku svima u Srbiji koji svim raspoloživim zakonskim i pravnim sredstvima štite verska prava i slobode srpskog naroda gde god se nalazi.
Mi iz Udruženja „Srbija moja otadžbina“ borićemo se i braniti sopstvenim životima da ova naša Srbija napokon počne i završi dugo očekivanu borbu protiv onih koji pokušavaju da je rasparčaju, posvađaju i unište, što je prioritet u rešavanju državnih interesa.
„Konačni obračun protiv neprijatelja srpskih interesa za dobrobit građana Srbije“

Udruženje građana „Srbija moja otadžbina““
Dolaze ljudi koji se bore „za narod“, a ne u „ime naroda“

Udruženje građana „Srbija moja otadžbina“, koje je formirano, s ciljem opštenarodnog preporoda države i koje će po svoj prilici prerasti u političku stranku, jer za kratak period od početnih 7.900 pretežno bivših vojnih lica i policajaca iz čitave eks-Jugoslavije već broji preko 26.000 članova. „Srbija moja otadžbina“ zalaže se i za smrtnu kaznu kojom će vratiti uvešće red i i bezbednost u Srbiji.

Država bi morala da eliminiše kriminal i zaštiti društvo, u cilju očuvanja opšteg dobra i društvenog poretka. Najgori kriminalaci, izdajnici, silovatelji i ubice trebalo bi prisilno ukloniti iz društva – pogubljenjem – nakon redovnog sudskog postupka i iscrpljenih žalbi, besplatno zdravstvo, školstvo, podizanju standarda građana Srbije koji se može postići samo kada se obračuna sa kriminalom i spoljnim i unutrašnjim neprijateljima.

Obrada:JutarnjiGLASnik                                                                    Foto:Screenshot

One Reply to “Bura oko izjave ministra Lončara  o Crnogorcima se ne smiruje, dok jedni osuđuju, drugi podržavaju

Ostavite komentar