I u Crnog Gori rast ekonomije jedan od najvećih u Evropi?!
POLITIKA REGION SRBIJA

CG traži pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici

Crna Gora traži pristup Ambasadi Srbije u Podgorici

CG traži pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je danas ambasadora Srbije Zorana Bingulca i uručilo mu notu sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnim organima Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2015, a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Ambasadu Srbije u Podgorici.

Đukanović lično uručio Njegoševu nagradu književniku Matiji Bećkoviću, 1997. godine

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, kao i da je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

„Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Brankom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

„Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobije zvaničan odgovor“, stoji u saopštenju.

Izvor: Sputnik  Foto:Screenshot

Ostavite komentar