Čim je zbrinuo Srbiju i predao je u sigurne ruke, Toma zbrinuo i svoje saradnike

Saradnici bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića sasvim sigurno neće “ostati na ulici”, jer su za većinu njih već pronađena nova radna mesta, što u Srbiji što u inostranstvu, saznaje „Blic

Foto: RAS Srbija
Tomislav Nikolić sa savetnicima

Neki od njih odlaze sa svojim starim šefom Nikolićem u novoosnovani Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, neki će u ambasadore, a pojedini će tek u narednom periodu videti gde nastavljaju svoj posao.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Kako “Blic” saznaje, bivši Nikolićev savetnik Radoslav Lale Pavlović biće novi direktor srpskog Kulturnog centra u Parizu, i ta tu funkciju bi trebalo da pređe u narednom periodu. U inostranstvo odlazi još jedna Nikolićeva savetnica i doskorašnja šefica protokola predsednika Republike.

Foto: Goran Srdanov

Jasmina Mitrović-Marić biće ambasador Srbije u Danskoj. Ona trenutno pomaže oko inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, ali u isto vreme pohađa pripreme za ambasadorsku funkciju, koje traju oko tri meseca. Nakon toga će otići u Kopenhagen – priča naš izvor.

Mitrović-Marić će na ovoj funkciji zameniti ambasadorku Draganu Ivanović.

U Nacionalni savet sa Nikolićem odlaze njegovi savetnici Ivan Mrkić i Nedeljko Tenjović, koji će biti v.d. direktora Saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom. Mrkiću je i u ovoj instituciji pripalo mesto savetnika.

Međutim, od njega nije bilo moguće dobiti potvrdu te informacije.

– Da sam znao da me zovete, ne bi vam se javio. Doviđenja – proručio je Mrkić kratko novinaru “Blica”.

Foto: IN4S

Savetnica za medije bivšeg predsednika Nikolića Stanislava Pak, trenutno je angažovana oko priprema za inauguraciju predsednika Vučića. Kako saznajemo, Vučić i ona su već obavili razgovor.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Izvor: Blic/ Lana Gadošević

Ostavite odgovor