DSS: Ministar Ljajić sramotno i besmisleno pravda pljačkuTelekoma
POLITIKA VESTI

Čovek sa biografijom za divljenje: MILOŠ JOVANOVIĆ JEDINI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA DSS-a!

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

MILOŠ JOVANOVIĆ JEDINI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA DSS

Izvršni odbor Demokratske stranke Srbije, na osnovu Pravilnika o postupku izbora za organe koje bira Skupština DSS, utvrdio je kandidaturu dr Miloša Jovanovića za predsednika stranke na osnovu predloga opštinskih odbora. Na izbornoj skupštini DSS, pored izbora predsednika, biće birani i potpredsednici i članovi Glavnog odbora.

Miloš Jovanović, Foto: Vesti

Miloš Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Petoj beogradskoj gimnaziji. Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine, a doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010. godine.

Od 2001. do 2005. godine bio je zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona. Od 2006. do 2011. godine radio je na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika.

Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju za međunarodnopravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije vođenim pod okriljem međunarodne posredničke Trojke. Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije.

U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Vojsku je služio 2003. godine u 63. padobranskoj brigadi.

Govori francuski i služi se engleskim jezikom. Oženjen je, otac dva sina.

Trinaesta Skupština Demokratske stranke Srbije biće održana u nedelju 28. maja 2017. godine sa početkom u 11 časova u amfiteatru CENTRA SAVA u Beogradu. Novinarima, fotoreporterima i snimateljima biće omogućeno prisustvo na prvom delu Skupštine DSS kada će uvodno izlaganje podneti kandidat za predsednika DSS dr Miloš Jovanović.


Informativna služba DSS Beograd,

25. maj 2017. godine

Ostavite komentar