Dačić na sastanku o svetskom problemu droga u Njujorku
POLITIKA

Dačić se u Indiji sastao sa Gandijevom unukom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se s Tarom Gandi, unukom Mahatme Gandija.

Screenshot/ Youtube

On je preneo koliko poštovanje njen deda i danas uživa u našoj zemlji.

Dačić se s Tarom Gandi sastao u njenoj rezidenciji u Nju Delhiju, gde mu je ona prenela svoja sećanja iz perioda kada je živela sa Mahatmom Gandijem i kada se stvarala jedna nova, demokratska i nezavisna Indija.

Dačić i Tara Gandi su razmenili poklone tokom susreta.

Pošto je napisala knjigu o vremenu koje je provela pored Mahatme, šef srpske diplomatije predložio je Tari Gandi da se njena knjiga prevede na srpski i objavi u našoj zemlji, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Dačić boravi u Nju Delhiju u okviru posete Indiji, Nepalu i Šri Lanki, u kojoj boravi do 8. maja, a tokom koje će se sresti sa najvišim zvaničnicima tri zemlje.

Kako je ranije saopštilo resorno ministarstvo, jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa sa ovim tradicionalno prijateljskim zemljama, kao i dogovori o modalitetima unapređenja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, biće na dnevnom redu očekivanih susreta ministra Dačića.

Poseta ovim zemljama biće i prilika da ministar Dačić detaljno izvesti svoje sagovornike o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i da prenese zahvalnost srpske Vlade na njihovoj podršci teritorijalnom integritetu i nacionalnom suverenitetu Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget="13129" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar