Dačić:Ja sam ministar i Ugljaninu i Pacoliju
POLITIKA

Dačić: Vučić previše tolerantan, ja bih povukao potpis s Briselskog sporazuma

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „previše tolerantan“ u vezi sa sprovođenjem sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i dodao da bi on zbog toga povukao svoj potpis sa Briselskog sporazuma.
Screenshot/ Youtube

„Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati „Srbija“ posle sastanka s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Alžira Abdelkaderom Mesaelom.

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog resenja u vezi s Kosovom.

„U eri lažnih vesti više se ne zna o čemu se pregovara i da li ima rokova“, rekao je Dačić i dodao da ne želi da daje izjave koje mogu da odmognu Vučiću, ali da smatra da je predsednik „previše tolerantan“ u vezi s pitanjem Zajednice srpskih opština.

„Mnogo će njima biti teško sa ovakvim Vučićem koji je razočaran“, kazao je šef srpske diplomatije.

Upitan nedavnoj najavi navodno nemačkog plana za Kosovo, Dačić je ponovio da je to „čista izmišljotina“.

Njegov gost je rekao da Alžir, uprkos pritiscima, nije priznao nezavisnost Kosova i da je „uvek na strani teritorijalnog integriteta Srbije“.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar