POLITIKA VAŠ STAV

Dejan Šulkić: Izvršen svojevrsni DRŽAVNI UDAR jer je suspendovan zakon o lokalnoj samoupravi.

IZJAVA DEJANA ŠULKIĆA

NARODNOG POSLANIKA I POTPREDSEDNIKA DSS

VLAST SUSPENDOVALA ZAKON O LOKALNOJ SAMOUPRAVI
Foto: Screenshot/ Youtube

Okolnosti koje su dovele do raspisivanja lokalnih izbora u Negotinu, Mionici i Pećincima za 24. decembar 2017. godine potvrđuju nedemokratski karakter ove vlasti i nastavak prakse urušavanja lokalnih samouprava i poigravanja sa izbornim procesom.

Naprednjačka vlast je u ovom slučaju prevazišla samu sebe jer je partijska centrala odredila da lokalne vlasti u navedenim opštinama više ne postoje tako što su predsednici opština iz SNS podneli ostavke, a odbornici vlasti potpisali izjave da se više neće sastajati i da tako nema potrebe da se poštuje zakonska odredba da se nakon ostavke predsednika opštine u roku od mesec dana izaberu drugi izvršni organi, a nakon isteka tog roka uvede prinudna uprava.

Predsednica Narodne Skupštine je u drugom činu ove predstave raspisala lokalne izbore za 24. decembar i tako “izbrisala iz brojnog stanja“ ove lokalne samouprave.

S obzirom da je akcija organizovana sa državnog nivoa vlasti i da je sprovode najviši državni organi i funkcioneri, ovo se može smatrati svojevrsnim državnim udarom jer je suspendovan zakon o lokalnoj samoupravi.

Ovi lokalni izbori treba da posluže kao uvertira za neizbežne beogradske izbore i predstavljaju svojevrstan test za vlast. Danas su zarad izbornih rezultata SNS u Beogradu žrtvovane lokalne vlasti u ove tri opštine, a po potrebi biće žrtvovana i cela Vlada Republike Srbije.

DSS poručuje građanima da ni ubuduće ništa bolje ne mogu očekivati od odbornika koje biraju pod imenom Aleksandra Vučića, do podanički odnos prema njemu i SNS i potčinjavanje građana planovima njegovog održavanja na vlasti. Zato će se DSS zalagati za promenu političkog sistema koji podrazumeva promenu izbornog zakonodavstva i vraćanje suvereniteta narodu pri izboru narodnih predstavnika.

Informativna služba DSS Beograd,

06.11. 2017. godine

Ostavite komentar