POLITIKA VAŠ GLAS

DEMANTI- SRPSKI ČETNIČKI POKRET: Ne učestvujemo u nasilnom skidanju vlasti u Beogradu

Povodom današnjeg protesta u Beogradu oglasili su se i iz Srpskog četničkog pokreta i to „ravno“ sa Ravne gore kako bi negirali da su učestvovali u pokušaju nasilnog skidanja vlasti.
Naime u nekim medijima je navedeno da su na današnji protest krenuli i četnici te su se srpski četnici povodom ovih navoda oglasili.

 DEMANTI Srpskog četničkog pokreta koji prenosimo u celosti

„SRPSKI ČETNIČKI POKRET: Ne učestvujemo u nasilnom skidanju vlasti u Beogradu
„Negiramo svako dovođenje srpskih četnika u kontekst nasilnog skidanja vlasti”, poručuju srpski četnici sa Ravne Gore
Povodom određenih navoda da su neki četnici krenuli da ruše vlast u Beogradu saopštavamo javnosti da to nije istina i da istinski srpski četnici nikada neće nasilno rušiti legalno izabranu vlast.

„Pozivamo sve patriotski orjentisane ljude sa molitvom „Daj Bože da se Srbi slože“da se u ovom teškom trenutku za našu Srbiju ne razdvajaju i ne sukobljavaju zbog pojedinačnih interesa. Svaki sukob između Srba samo dovodi do toga da naši i spoljni i unutrašnji neprijatelji likuju!“
Rukovodstvo Srpskog četničkog pokreta (SČP) koji su na redovnom zasedanju na Ravnoj gori oko pripremanja Sabora koji će se održati maja meseca negativno su iznenađeni dovođenjem u vezu sa rušenjem vlasti ispred Skupštine u Beogradu 13.aprila 2019.

Ravna gora-13.april 2019.  Pripreme za Sabor se približavaju kraju

Predsednik Srpskog četničkog pokreta, vojvoda Gojko Rabrenović poručuje da neće dozvoliti da se preti srpskim predstavnicima vlasti i da se oni dovode u bilo kakvu vezu sa nasilnim rušenjem.

“Mi se nalazimo ovde na Ravnoj gori, a već smo izjavili da nikako nećemo učestvovati u blokadama puteva i paralisanju države Srbije. Srpski četnički pokret i četnici postoje da bi odbranili Srbiju u slučaju napada stranog faktora ili napada na Srbe van njenih granica. Mi nismo stvoreni da nasilno skidamo vlast koju su građani legalno izabrali, mi nećemo da učestvujemo u ovom haosu koji se dešava protiv interesa srpskog naroda i srpskih interesa. Ovo je bruka i mi se stidimo što ima takvih Srba koji rade na tome da se izrodi zlo. Mi ne podržavamo nasilno uzimanje vlasti na silu, postoje izbori za to.” rekao je Gojko Rabrenović, srpski četnički vojvoda, predsednik SČP.

Srpski četnički pokret poziva na mir i slogu kada su nacionalni interesi u pitanju i uvek će biti tu da zaštite srpski narod i Otadžbinu.

Ravna gora, 13.april 2019.

Srpski četnički pokret
predsednik
srpski četnički vojvoda Gojko Rabrenović“

Izvor: Jutarnji GLASnik                                         Foto: Ilustracije JG, Privatna arhiva

Ostavite komentar