POLITIKA VESTI

DJB dobija poslanički klub

Republička izborna komisija dodelila tri nova mandata u parlamentu

NOVI narodni poslanici sa liste „Dosta je bilo“ postali su Nemanja Radojević, politikolog iz Kragujevca, Vojin Biljić, advokat, i Andrijana Avramov, diplomirani ekonomista, oboje iz Beograda. Njima je Republička izborna komisija u utorak dodelila mandate.

Time će ponovo biti formiran klub ovog pokreta, koji se raspao kada su početkom novembra prošle godine ostavke podneli Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov. Oni su DJB napustili, jer su smatrali da je pokret predvođen Sašom Radulovićem promenio ideologiju i pomerio se previše udesno, kao i zbog neslaganja sa stranačkom politikom prema Kosovu.

Inače, DJB je nakon izbora u Skupštini imao 16 poslanika, ali se protekle dve godine postepeno osipao, uglavnom zbog sukoba sa Radulovićem. U novembru su spali na dva imena – Radulovića i sadašnju predsednicu pokreta Branku Stamenković.

Poslanici koji su ih napuštali formirali su u Skupštini Srbije klub „Slobodni poslanici“, zatim i „Pokret centra“, koji je krajem prošle godine ujedinjenjem sa Socijaldemokratskim savezom prerastao u Stranku moderne Srbije.

Izvor: Večernje Novosti Foto:Screenshot

Ostavite komentar