POLITIKA

Đilas dao nov predlog – Janković: Ja ne učestvujem u takvom rijalitiju

Savez za Srbiju koji namerava da okupi bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas trebao bi da počne sa radom 9. maja a njegov menadžer bio bi upravo Đilas, piše Danas.

Foto: Screenshot/ Youtube

Predlog je poslat koalicionim partnerima sa beogradskih izbora PSG, Narodnoj stranci, Levici Srbije i sindikatu Sloga.

U predlogu piše da “formiranje Saveza za Srbiju predstavlja ujedinjenje svih onih istinskih opozicionih organizacija koje svojim učešćem u Savezu povećavaju šanse za pobedu i promenu ne samo vlasti, nego i sistema u Srbiji”.

Kako je Danas ranije pisao, Đilas je izmenio deo svog prvog predloga u kojem se navodi da članice saveza treba da zamrznu svoje delovanje i pojedinačne interese, te je sada napisao da stranke zadržavaju svoje organe i strukture, pravo na sopstveni razvoj, ali u ključnim segmentima politike nastupaju sinhronizovano i u dogovoru.

Đilas predlaže i organe saveza. I to Skupštinu, Predsedništvo saveza, u kojem će se na mestu predsedavajućeg na mesečnom nivou rotirati članovi predsedništva, zatim  menadžera saveza koji organizuje rad i ne može biti član druge političke organizacije osim Saveza. Na tom mestu Đilas vidi sebe. Uz menadžera tu je i generalni sekretar kao prvi operativac Saveza, koji koordinira delegiranim operativcima članica i sprovodi odluke predsedništva i menadžera. Tu ulogu je Đilas namenio Ljubanu Paniću sa kojim je blisko saradjivao u protekloj izbornoj kampanji. Savez bi trebao da ima i programski savet.

Savez je, kako Đilas predvidja, otvoren za političke stranke, pokrete, organizacije, grupe građana, sindikate i pojedince.

Nešto ranije u intervjuu za Blic, govoreći o Savezu za Srbiju Dragana Đilasa, Saša Janković je rekao da ideja o savezu postoji još od predsedničkih izbora, i da je reč o nečemu o čemu on insistira od kada je ušao u politiku.

„Ozbiljni razgovori se ne vode preko medija i ja ne učestvujem u takvom rijalitiju“, rekao je Janković odgovarajući da li okleva kad je reč o Đilasovom predlogu.

Izvor: Danas, Blic

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar